Alytaus "Dzūkijos" pergalė prieš žymiąją JBA rinktinę

Po visą pasaulį keliaujanti ir draugiškas rungtynes žaidžianti Brolių Ballų atstovaujama JBA rinktinė pirmadienio vakarą užsuko į Alytaus areną. JBA rinktinė metė iššūkį vietos „Dzūkijos“ krepšininkams, tačiau kovą pralaimėjo.

Susitikimą fantastiniu tempu ir šoklumu pradėjo svečiai, kurie iš karto susikrovė dviženklę persvarą. Alytiškiams sunkiai sekėsi priversti varžovus žaisti jų norimą žaidimą bei nespėdavo sugrįžti į gynybą. Po pirmųjų 10 minučių „Dzūkija“ atsilikinėjo – 21:35.

Antrasis ketvirtis prasidėjo taip pat įspūdingu tempu. Abi komandos keitėsi greitomis atakomis. Po pirmosios rungtynių pusės vis dar priekyje buvo jaunieji svečiai – 54:68.

Po ilgosios pertraukos ant parketo sugrįžusios komandos ir toliau tęsė žaidimą. Tiesa, draugišką mačą su „Dzūkija“ užgožė incidentas, kuriame sudalyvavo garsusis LaMelo Ballas.

Pastarasis įsivėlė į rimtą konfliktą su alytiškiu Mindaugu Sušinsku. Iš pradžių pastarasis patapšnojo Ballui, o LaMelo lietuviui atsakė grubiu smūgiu į veidą.

 Tuomet karščiavęsis Sušinskas norėjo smogti Ballui atgal, tačiau jis smūgio išvengė. Abu krepšininkai ne juokais susikibo, o į konfliktą buvo įtraukti abiejų komandų žaidėjai. Aistros buvo nugesintos iš aikštės išvijus abu pagrindinius incidento dalyvius.

Po lengvo šoko aikštelėje „Dzūkija“ atsigavo ir pradėjo vytis varžovus. Kėliniui artėjant į pabaigą Tomas Pačėsas jaunesnysis galingu dėjimu sudrebino varžovų krepšio konstrukciją ir pirmą kart išvedė alytiškius į priekį -91:89.

Per ketvirtąjį kėlinį JBA rinktinė dar bandė kabintis į rungtynes, tačiau viskas nuėjo veltui. Mato Jogėlos įspūdingi dėjimai bei Dominyko Domarko tolimi metimai varžovus varė į neviltį. Nuaidėjus finalinei rungtynių sirenai pergalę rezultatu  - 124:116 iškovojo Alytaus „Dzūkija“.

„Dzūkijai“ daugiausiai 22 taškus pelnė Artūras Jomantas, Matas Jogėla pridėjo 21, Dominykas Domarkas pelnė 14 bei Gediminas Žalalis, Tomas Pačėsas ir Mindaugas Sušinskas surinko po 12 taškų.

Garsieji broliai Lamelo ir LIAngelo Ballai surinko atitinkamai 15 ir 21 tašką.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą