Tarptautinis kanupolo turnyras „Dzūkijos taurė“

Miesto baseine vyko tarptautinis kanupolo turnyras „Dzūkijos taurė-2018“. Šiose tradicinėse varžybose dalyvavo Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos komandos. Sportininkai rungtyniavo trijose  amžiaus grupėse. Pirma divizija vyrai, antroje- jauniai iki 17 metų ir moterys ir trečioje- vaikai iki 14 metų.

Vaikų grupėje dalyvavo šešios komandos. Sėkmingai žaidė Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) jaunieji baidarininkai. Alytiškiai kovoje dėl trečiosios vietos nugalėjo KS Povišle iš Varšuvos ir iškovojo bronzos medalius. Nugalėtojais šioje grupėje tapo „Olimp“ iš Gorbunki (Rusija), antrąją vietą iškovojo UKS Tanevo (Lenkija) sportininkai.

Jaunių grupėje taip pat dalyvavo šešios komandos. ASRC baidarininkai pirmąją dieną pirmose rungtynėse patyrė pralaimėjimą SET Kaniovo komandai. Po šio pralaimėjimo alytiškiai nenuleido rankų ir toliau sėkmingai sužaidė varžybose. Įtemptose pusfinalio rungtynėse ASRC jaunimas 2:3 nugalėjo Varšuvos bendraamžius. Finale alytiškiai susitiko su kaimynais, Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos auklėtiniais iš Daugų. Alytaus r. MSM „Daugai“ sėkmingai žaidė grupės varžybose. Finalo rungtynėse tarp šių komandų vyko atkakli kova. Pirmasis kėlinukas baigėsi  lygiosiomis. Antrajame kėlinyje sėkmingiau sužaidė ASRC baidarininkai ir iškovojo pergalę. Alytiškiai tapo turnyro nugalėtojais šioje amžiaus grupėje, antrąją vietą iškovojo Alytaus r. MSM „Daugai“, trečiąją vietą SET Kaniovo komanda.

Stipriausioje vyrų grupėje rungtyniavo devynios komandos, vyko atkaklios kovos. Pirmąją dieną komandos žaidė grupės varžybas, kuriose buvo daug netikėtų rezultatų.  Tai lyderių pralaimėjimai silpnesnėms komandom. Alytaus „Alytus“ grupės varžybose iškovoję pirmąją pergalę prie „H2O“ iš Rusijos, o kitose dvejose rungtynėse nurijo karčią piliulę. Patyrė pralaimėjimą Trakų komandai ir lygiosiomis sužaidė su Varšuvos baidarininkais. Rungtynėse dėl vietos pusfinalyje alytiškiai susitiko su gerai pažįstamais varžovais „9 val“ iš Gorbunki (Rusija). Ši komanda persikėlė bazę iš Sankt Peterburgo į šį priemiestį. Rusijos sportininkai grupės varžybose taip pat patyrė vieną pralaimėjimą ir vienas rungtynes sužaidė lygiosiomis. Tad jiems teko kovoti su alytiškiais dėl patekimo į pusfinalį. Šios rungtynės buvo labai atkaklios. Pirmas kėlinys pasibaigė lygiosiomis. Antrąjąme kėlinyje kova vyko apylygi, atrodė pagrindinis rungtynių laikas neišaiškins nugalėtojo, reiks pratesimo. Bet lygus porai sekundžių iki finalinio teisėjo švilpuko Rusijos sportininkams pavyko pelnyti įvartį ir iškovoti pergalę bei toliau tęsė kovą dėl nugalėtojų vardo. Alytaus „Alytus“ kovoje dėl penktosios vietos žaidė su Trakų komanda ir nugalėjo, iškovota penkta vieta. Turnyro nugalėtojais tapo „9 val“ iš Gorbunki, antrąją vietą iškovojo SET Kaniovo komanda ir trečiąją- KS Povišle iš Varšuvos.

Dėkojame mūsų rėmėjams Alytaus miesto savivaldybei, Lietuvos ir Vengrijos UAB „Braca sport“, Lenkijos kompanijai „Tedi sport“, įmonei „Ramirent“. Informaciniams rėmėjams „Alytusplius“, Alytaus naujienos, Alytaus laikas, sportas.info, radijui FM99, Dzūkijos TV.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą