Alytaus profesinio rengimo centre – stalo teniso varžybos

Alytaus profesinio rengimo centre gruodžio 7 d. vyko Panemunės progimnazijos, Putinų gimnazijos, Šaltinių pagrindinės mokyklos ir Alytaus profesinio rengimo centro mokinių stalo teniso varžybos. Jose dalyvavo 32 stalo teniso žaidėjai, 3 teisėjai, 1 teisėjas savanoris ir 5 savanoriai.

Stalo tenisas buvo žaidžiamas neįprastai  –  neoninėje šviesoje. Dėl I–III vietų varžėsi dviejų amžiaus grupių jaunimas. 

Varžybų rezultatai:

I grupė: 14–16 m. 

I vieta Erikas Pūkas

II vieta Mantvydas Kirkliauskas

III vieta Domas Malaveckas

 

II grupė: 17–19 m.

I vieta Edgaras Miliauskas

II vieta Karolis Videika

III vieta Marina Šadzevičiūtė

Visi dalyviai gavo atminimo medalius ir marškinėlius su renginio logotipu „Aš kitoks". Į stalo teniso varžybas stengiamės įtraukti visų grupių vaikus, ypač uždaresnius, mokyklose elgesio problemų turinčius vaikus. 

Renginio organizatoriai: Panemunės, Kalvos ir Putinų seniūnaitijos. Renginį paruošė ir vedė „Mano draugas". Prizus įteikė Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir kelionių agentūra „Etuna".

Dalis projekto „Aš kitoks" užsiėmimų vyko ir Panemunės progimnazijoje, kurioje 8 klasės valandėlės vyko kiek kitaip nei įprasta. Susitikimo tema – konfliktų valdymas. Aštuntokai susitiko su mediatore Odeta Inte ir bendruomenės pareigūnu Donatu Katlausku, jie atvirai ir šiltai bendravo su moksleiviais. Buvo aptariamos įvairiausios konfliktinės  situacijos ir svarstoma, kaip rasti tinkamiausią jų sprendimą. Kiti šio projekto susitikimai numatyti 2019 m. sausio ir vasario mėnesiais.  

Projekto „Aš kitoks" tikslas – aktyvinti bendruomenės sutelktumą ir gyvenimo kokybės gerinimą, skatinti pilietinę iniciatyvą, kelti ir spręsti vietos bendruomenei svarbius klausimus, plėtoti bendruomeninės organizacijos ir vietos valdžios institucijų bendradarbiavimą bei savanoriškos veiklos propagavimą, skatinti bendruomenes akcijas ir iniciatyvą, skirtą viešųjų erdvių ir aplinkos kokybei gerinti. Projekto uždaviniai – suorganizuoti sveikatinimo ir sporto užsiėmimus bendruomenės nariams, dalyvauti bendruomenės, miesto renginiuose ir iniciatyvoje Į projekto veiklą įtraukti ne tik jaunimą ir socialinės rizikos grupės, bet ir tuos, kurie patiria socialinę atskirtį, taip pat išmokyti jaunus žmonės valdyti pyktį, agresiją, bendrauti be pykčio bet kuriose gyvenimo situacijose, gerbti save ir savo artimuosius, kaimynus, bendruomenės narius.

Projektas finansuojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą