30-mečio turnyre „Alytaus taurė 2019“ alytiškiai iškovojo du bonzos medalius


Alytuje vyko tradicinis tarptautinis kanupolo turnyras „Alytaus taurė 2019“. Šios varžybos skirtos Lietuvos ir Alytaus kanupolo 30-mečiui paminėti. Varžybose dalyvavo sportininkai iš Airijos, Lenkijos, Rusijos, Anglijos, Suomijos ir Lietuvos. Varžybos vyko trijose amžiaus grupėse – I divizija (vyrai), II divizija (jauniai U-17 ir moterys) ir III divizija (vaikai U-14). Šventinėje varžybų ceremonijoje buvo pagerbti Lietuvos ir Alytaus kanupolo pradininkai ir veteranai. Sportininkus ir veteranus pasveikino Alytaus miesto mero pavaduotoja Valė Gibienė, LR Seimo nario Juliaus Sabatausko padėjėja Jurgita Šukevičienė ir Alytaus rajono savivaldybės mero patarėjas Ramūnas Bielevičius. Alytaus miesto savivaldybės mero padėkas pradininkams už nuopelnus kanupolo sportui įteikė mero pavaduotoja V. Gibienė. Alytaus miesto savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus padėkas veteranams įteikė šio skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė. Varžybų metu buvo suorganizuotas seminaras teisėjams. Jį vedė tarptautinės kategorijos teisėjas iš Airijos Sean Downes. Į varžybas atvyko Europos baidarių asociacijos kanupolo komiteto atstovai Tony Griffin iš Airijos ir Hans Janssen iš Olandijos. H. Janssen atsakingas už sporto šakos viešinimą. Varžybos buvo plačiai nušviestos Europos kanupolo tinklapyje.
Vaikų grupėje dalyvavo 6 komandos. Sėkmingai žaidė Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) jaunieji baidarininkai. Alytiškiai iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus. Minimaliu skirtumu 3:4 pralaimėjo „Olimp“ iš Gorbunki (Rusija) ir 7:1 turnyro nugalėtojams Trakų bendraamžiams. Antrąją vietą laimėjo Rusijos sportininkai. Bronzą iškovojo Alytaus SRC jaunimas. Alytaus rajono MSM „Daugai“ užėmė penktąją vietą.
Jaunių U-17 ir moterų grupėje dalyvavo 9 komandos. ASRC jauniai gerai pradėjo varžybas. Grupės varžybose Alytaus jaunieji baidarininkai iškovojo vieną pergalę prieš bendraamžius iš Katovicų ir patyrė pralaimėjimą „Ulster“ komandai iš Belfasto. Alytiškiai iškovojo teisę kautis dėl medalių. Antrame rate ASRC jaunimas grupėje užėmė antrąją vietą ir rungėsi su kitos grupės komanda dėl teisės žaisti pusfinalyje. Alytiškiai 7:3 nesunkiai nugalėjo „Korvet“ komandą iš Rusijos. Pusfinalyje alytiškiai žaidė su gerai pažystamais varžovais iš Varšuvos. Įtempta kova pasibaigė lygiosiomis. Per pratęsimą sėkmė lydėjo Lenkijos sportininkus, jie pirmieji pelnė įvartį ir iškovojo teisę žaisti finale. Kovoje dėl trečiosios vietos ASRC jaunimas 7:4 nugalėjo Alytaus rajono MSM „Daugai“ komandą. Turnyro nugalėtojais tapo Trakų sportininkai, antrąją vietą laimėjo jaunimas iš Belfasto. Bronzos medalius iškovojo Matas Mirzachanian, Mantas Januša, Harminas Dzenkauskas, Marius Kiškiūnas, Lukas Stasionis, Antonijus Didžiulevičius, Kristupas Totorovas ir Julius Zacharevičius, komandos treneris Kęstutis Dambrauskas.
Vyrų grupėje žaidė 10 komandų. Čia vyko aštriausios kovos, laukė daug staigmenų ir sulaukė didžiausio susidomėjimo. Alytaus kanupolininkai pirmąją dieną grupės varžybose laimėjo dvejas rungtynes prieš Rusijos U-21 rinktinę ir „H2O“ iš Rusijos bei dvejas sužaidė lygiosiomis su komandomis iš Varšuvos ir Belfasto. Grupėje užimta antroji vieta leido tęsti kovą dėl medalių, tačiau antrajame rate alytiškiai dėl vietos finale patyrė du pralaimėjimus ir teko žaisti rungtynes dėl penktosios vietos su komanda iš Varšuvos. Alytaus „Alytus“ 4:3 iškovojo sunkią pergalę prieš Lenkijos komandą.
Finale žaidė Suomijos ir KTW Kališo komandos. Pergalę iškovojo Suomijos rinktinė, antrąją vietą laimėjo komanda iš Lenkijos. Kovoje dėl trečiosios vietos „9 val“ iš Rusijos nugalėjo komandą „Ulster“ iš Belfasto.
Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo alytiškis Karolis Latauskas.
Komandos nugalėtojos ir prizininkės apdovanotos taurėmis ir medaliais bei vertingais prizais, kuriuos įsteigė kompanijos „Braca sport“, „Tedi sport“ ir „Hummel LT.
Norime padėkoti varžybų rėmėjams: Alytaus miesto savivaldybei, Lietuvos ir Vengrijos UAB „Braca sport“, Lenkijos kompanijai „Tedi sport“, Hummel LT ir informaciniams rėmėjams: „Alytaus gidas“, „Alytaus laikas“, „Alytaus naujienos“, Sportas.info, Alytusplius, radijui FM99, Dzūkijos TV. Taip pat padėką noriu išreikšti Regimantui Vaičiuliui už pagalbą organizuojant šias varžybas.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą