„Alytupio“ sportininkai – Lietuvos čempionai

Praėjusį šeštadienį, kovo 30 d., Ukmergėje vyko Lietuvos neįgaliųjų atviras bočios čempionatas. Į jį susirinko po du žaidėjus turinčios 28 komandos iš įvairių šalies miestų. Alytaus neįgaliųjų sporto klubui „Alytupis" atstovavo 4 komandos. Trys iš jų dalyvavo A grupėje, kuri pagal dalyvių neįgalumo lygį atitinka bočios parolimpinės sporto šakos reikalavimams. „Alytupio 3" komanda – Mindaugas Stankevičius, Vaidas Kuliauskas ir „Alytupio 2" komanda – Liudmila Širvinskaja ir Tomas Novikas pasirodė gana sėkmingai ir savo pogrupiuose užėmė antrąsias vietas.

„Alytupio 1" komanda – Algirdas Jakulis ir Arūnas Truncė, pogrupyje nugalėję visus keturis savo varžovus ir užėmę pirmąją virtą, pateko tarp trijų geriausių komandų. Finale jie susitiko su Kauno RSK pirmąja ir antrąja komandomis. Mūsų sportininkai nugalėjo abu šiuos varžovus ir tapo Lietuvos atviro bočios čempionato A grupės, kurioje buvo 13 komandų, nugalėtojais, taip pat ir parolimpinės sporto šakos bočios Lietuvos rinktinės nariais.

B grupėje, į kurią susirinko 15 komandų, klubui atstovavo Vitas Misiukevičius ir Vidas Tamulynas. Po itin įtemptos kovos į finalą jie nepateko, bet žaidė labai gerai.

Už šiuos puikius „Alytupio" klubo sportininkų rezultatus norime padėkoti NRD ir Alytaus miesto ir rajono savivaldybėms. Jų dėka vykdomi neįgaliųjų socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą projektai suteikia galimybę „Alytupio" sportininkams vykti į treniruotes, kelti sportinį meistriškumą, tobulėti, garsinti Alytaus vardą. Didelis ačiū pagalbininkams Andriui Jakuliui ir Giedriui Kavaliauskui, be kurių pagalbos būtų labai sudėtinga ir sunku išvykti ir dalyvauti labai sunkios negalios sportininkams.

 

Alytaus apskrities neįgaliųjų sveikatingumo ir sporto klubo „Alytupis" informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą