Lietuviškasis „Dakaras“ atvyksta į Lazdijus

Liepos 24–27 d. Lietuvoje jau devintą kartą vyks bekelės maratonas „4x4 perimetras“. Pati ilgiausia Lietuvoje automobilių lenktynių trasa, kurios ilgis apie 2300 km, driekiasi Lietuvos pasieniu ir atkartoja Lietuvos valstybės kontūrą. Lazdijų rajono savivaldybėje numatyti net du greičio ruožai. Pirmasis – 72 km ruožas – ilgiausias maratono greičio ruožas per visą istoriją, antrasis – 53 km. Šis ruožas drieksis prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos.

 Šio Lietuvoje ir Europoje unikalus automobilių renginio startas ir finišas vyks Druskininkuose. Visureigių ekipažai ir motociklininkai liepos 24 d. vakare dalyvaus parodomajame važiavime – prologe. Į ilgąjį maratoną aplink Lietuvą ekipažai pajudės ankstų liepos 25 d. rytą ir važiuos priešinga laikrodžio rodyklei kryptimi, o liepos 27 d. vakare sugrįš į Druskininkus.

Net 60 valandų trunkančio bekelės maratono ruožais važiuos automobilių, motociklų ir keturračių klasės dalyviai, kurie turės įveikti 2300 km. Iš jų: 1800 km – orientacinis ruožas, o 500 km – greičio ruožas. Greičio ruožai yra suskirstyti į 4 zonas: Lazdijų, Ruklos, Pabradės ir Druskininkų. Nuo 2018 m. Lazdijų rajono savivaldybėje numatyti greičio ruožai, dalyviams suteikia galimybę susipažinti su Dzūkijos landšaftu ir specifinėmis, tik Lazdijų rajono savivaldybei būdingomis, ilgomis ir smėlėtomis atkarpomis.

„Šiais metais orientacinių ruožų ekipažams reikės žinoti ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos bei Lenkijos eismo taisykles. Suradome naujų atkarpų bei vaizdingų vietovių pasienyje su Lenkija, o dzūkiška trasos dalis bus labai smagi – aukštos įkalnės, nuokalnės, daugybė vingių ir medžių šaknų miškuose. Orientaciniai ruožai šiemet sunkesni ir ilgai dvejojome juos parinkdami – tik po ilgų svarstymų nusprendėme palikti vadinamąją „Dieveniškių kilpą“, – teigia maratono organizatorius Gediminas Grigaitis.

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir šiemet, prie maratono organizavimo daug prisideda Dzūkijos miestai – Druskininkai bei Lazdijai. Jų rajonuose numatyti du greičio ruožai. „Abiejų miestų savivaldybės jau ne pirmus metus patiki mūsų idėja ir suteikia visą įmanomą pagalbą, todėl šiemet sportinių įskaitų dalyviai vėl galės džiaugtis gražiuose miškuose išdėstytais greičio ruožais, o turistai – mėgautis nuostabiu Dzūkijos kraštovaizdžiu. Per 3 maratono dienas kiekvienas ekipažas suranda naują mėgstamiausią Lietuvos vietą. Tikimės, kad artimiausiu metu į „dzūkišką kadrilį“ įsijungs ir Varėnos rajonas, kuriame taip pat gausu įstabių vietų“, – sako G. Grigaitis.

Lazdijų rajonas išsiskiria savo reljefu, todėl turi galimybę 2020 m. organizuoti atskirą Lietuvos bekelės lenktynių („rally raid“) čempionato etapą. Šiai idėjai pritaria ir organizatoriai, ir rajono savivaldybės vadovai.

Maratono „4x4 perimetras“ ir Lazdijų r. sav. informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą