Nuotraukos autorius: D.Aleksynas

Valdemaras Chomičius Rusijoje stebės milijono dalybas

Lietuvos krepšinio legenda ir Alytaus „Dzūkijos“ klubo strategas 60-metis Valdemaras Chomičius trumpam paliks komandos treniruočių stovyklą – penktadienį su juo akis į akį galės susidurti Rusijos Samaros miesto sporto aistruoliai. „Paprašė pasiimti sportinius batelius, nes vyks „Visų žvaigždžių“ mačas ir turėčiau ten pasirodyti“, – tikino V.Chomičius, vyksiantis į tarptautinį 3 prieš 3 krepšinio turnyrą į milijoninį miestą ant Volgos upės krantų. Nuo birželio mėnesio rengiamame ir prieš pat rugsėji vyksiančiame 3 prieš 3 krepšinio turnyre Samaroje varžysis 254 komandos iš Rusijos ir kitų šalių, o nugalėtojai pasidalins 1 mln. rublių premiją (apie 13,6 tūkst. eurų).

23-ejose krepšinio aikštelėse penktadienį kovos ir elito grupės komandos, kurios patenka į FIBA reitingo trisdešimtuką: žais Maskvos „Inanomo“ atstovai, Lenkijos, Latvijos, Kazachstano, Estijos ir Lietuvos čempionų ekipos. Į turnyrą pakviesti ir garsūs krepšinio vardai: be V.Chomičiaus į Samarą atskris Jevgenijus Gomelskis, Europos jaunimo krepšinio lygos vadovas Guntis Šenchovas, VTB lygos prezidentas Sergejus Kuščenka, geriausias 2001 metų Rusijos krepšininkas Sergejus Čikalkinas bei olimpinis 1972 metų čempionas Ivanas Jedeška. Jis Rusijoje tapo itin populiarus po neseniai kino teatruose rodyto šios šalies vaidybinio filmo „Judėjimas į viršų“, pasakojančio apie SSRS krepšinio rinktinės pergalę Miuncheno olimpiadoje finale prieš JAV ekipą.

Baltarusis I.Jedeška atliko perdavimą iš savo aikštės pusės likus žaisti 3 sek., po kurio pergalingus auksinius taškus į amerikiečių krepšį pelnė Aleksandras Belovas. Kartu su juo bus ir aktorius Kuzma Saprykinas, kuris suvaidino filme šį krepšininką. „Tai tiesiog krepšinio populiarinimas. Šiaip, į bet kur visiškai nenusiteikęs važinėti, tačiau dėl prašymo tarpininkavo Seulo olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas, todėl ir sutikau. Patys suprantate, kad jau įsibėgėja pasirengimas sezonui ir tokiems renginiams nėra skirta daug laiko. Gerai, kad klubas leido išvykti dienai. Bus žaidžiamas „Visų žvaigždžių“ mačas, tad turėčiau ir aš ten sudalyvauti“, – kalbėjo V.Chomičius. Antradienį V.Chomičiaus treniruojama „Dzūkija“ jau sužaidė kontrolinį mačą su Kauno „Žalgirio“ jaunimu ir nugalėjo 93:75. Paklaustas, ar Rusijoje nebus laiko ir pasižvalgyti ir galimų žaidėjų Alytaus ekipai, treneris tik purtė galvą: „Samaroje apskritai būsiu tik parą – kokios ten dar žvalgytuvės ar krepšininkų paieškos. „Dzūkija“ jau pradėjo treniruočių procesą, stovykla vyks tik Lietuvoje, o ir legionierių gausos ekipa neplanuoja“.

Modestas Krukauskas

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą