Dzūkijos sostinėje karaliavo baidarių polas

Šeštadienį ir sekmadienį miesto baseine vyko tarptautinis baidarių polo turnyras „Dzūkijos taurė 2019". Šiose tradicinėse varžybose dalyvavo Lenkijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos komandos. Rungtyniavo trijų amžiaus grupių sportininkai. Pirmoje divizijoje – vyrai, antroje – jauniai iki 17 metų ir moterys ir trečioje – vaikai iki 14 metų.

Vaikų grupėje dalyvavo penkios komandos. Šioje grupėje žaidė Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) jaunieji baidarininkai. Nugalėtojais šioje grupėje tapo UKS Tanevo sportininkai, antrąją vietą iškovojo KS Povyšlės iš Varšuvos, bronzą laimėjo „9 val" komanda iš Gorbunkų (Rusija). Alytaus jaunieji baidarininkai iškovojo pergalę prieš Trakų bendraamžius ir patyrė tris pralaimėjimus. Galutinėje įskaitoje užimta ketvirtoji vieta. Komanda yra labai jauna, dalis sportininkų pirmą kartą dalyvavo varžybose. Tad didelis varžybų jaudulys sutrukdė jauniesiems alytiškiams parodyti tai, ką jau yra jie išmokę treniruotėse.

Jaunių grupėje dalyvavo šešios komandos. ASRC jaunieji baidarininkai gerai pradėjo varžybas ir iškovojo pergales prieš Tanevo ir Varšuvos komandas. Pusfinalyje alytiškiai žaidė prieš Trakų bendraamžius. Įtemptose pusfinalio rungtynėse ASRC jaunimas 4:2 nugalėjo Trakų sportininkus. Finale alytiškiai susitiko su SET Kaniovo komanda ir iškovojo sunkią pergalę bei pirmąją vietą. Antroji liko SET Kaniovo komanda. Dėl trečiosios vietos žaidė Alytaus rajono meno ir sporto mokyklos „Daugai" ir Trakų baidarininkai. Alytaus r. MSM „Daugai" taip pat sėkmingai žaidė grupės varžybose ir pateko į pusfinalį. Pusfinalio rungtynėse Daugų baidarininkai žaidė su SET Kaniovo sportininkais ir patyrė pralaimėjimą. Kovoje dėl bronzos medalių žaidė su Trakų jaunimu. Įtemptas ir sunkias rungtynes laimėjo Trakų sportininkai. „Daugai" užėmė ketvirtąją vietą. ASRC komandoje žaidė Lukas Stasionis, Mantas Januša, Marius Kiškiūnas, komandos kapitonas Matas Mirzachanian, Harminas Dzenkauskas, Kajus Kašelionis, Modestas Karkauskas ir Mindaugas Diksa, komandos treneris Kęstutis Dambrauskas.

Stipriausioje vyrų grupėje rungtyniavo dešimt komandų, vyko atkaklios kovos. Pirmąją dieną komandos žaidė grupės varžybas. Alytaus „Alytus" sėkmingai pradėjo varžybas. Pirmose rungtynėse iškovojo pergalę prieš Ukrainos komandą, kitose rungtynėse pergales iškovojo prieš „9 val" iš Gorbunkų ir Maskvos „Tri Stihiji" komandas iš Rusijos bei lygiosiomis sužaidė su KS Povyšlės pirmąja komanda iš Varšuvos. Alytiškiai iškovojo teisę žaisti pusfinalio rungtynese. Pusfinalyje mūsų miesto komanda žaidė su antrąja KS Povyšlės komanda. Įtemptose rungtynėse sunkią pergalę iškovojo Lenkijos sportininkai. Antrajame pusfinalyje žaidė Trakų KKSC ir „9 val" iš Gorbunkų. Trakai grupės varžybose žaidė be pralaimėjimų, iškovojo keturias pergales. Deja, pusfinalio rungtynės nebuvo sėkmingos – Trakų sportininkai patyrė pralaimėjimą. Dėl bronzos medalių susitiko Alytus ir Trakai. Sėkmingiau mažajame finale žaidė Trakų baidarininkai, jie ir iškovojo pergalę bei turnyre užėmė trečiąją vietą. Alytiškiai liko ketvirti. Alytaus komandoje žaidė Karolis Latauskas, Augustas Platūkis, Vytenis Licus, Mindaugas Kuc, Mantas Atmanavičius, Harminas Dzenkauskas ir Matas Mirzachanian. Komandoje labai trūko Viliaus Rasimavičiaus. Šis sportininkas prieš varžybas patyrė peties traumą ir negalėjo padėti komandai. K. Latauskas tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju.

Finale žaidė „9 val" komanda iš Gorbunkų (Rusija) ir antroji KS Povyšlės komanda. Lenkijos sportininkai galingai pradėjo finalo rungtynes ir iškovojo užtikrintą pergalę bei taurę. Antri liko Rusijos baidarininkai.

Dėkojame mūsų rėmėjams – Alytaus miesto savivaldybei, Lietuvos ir Vengrijos UAB „Braca sport", Lenkijos kompanijai „Tedi sport", firmai „Hummel", informaciniams rėmėjams „Alytusplius", Alytaus naujienoms, Alytaus laikui, sportas.info, Sportas.lt, Dzūkijos veidui, radijui FM99, Dzūkijos TV.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą