Reikalinga regos korekcija: ką turiu žinoti?

Rega yra viena iš gyvenimiškų funkcijų, be kurios būtų sunku įsivaizduoti savo kasdienybę. Deja, gyvenime atsitinka situacijų, kurios priverčia šį jutimą pakoreguoti vien tam, kad galėtume vėl į pasaulį pažvelgti naujai.

Kokia lazerio galia regėjimui?

Regos korekcija lazeriu trunka apie 15 minučių, o šios procedūros metu, akių mikrochirurgas lazerio spindulio pagalba pakeičia akies išgaubtumą. Lazeryje esantys spinduliai, pereina per akių optinę sistemą, o tai reiškia, jog regėjimo sistema įsitvirtina taisyklingai tinklainėje, todėl pagerėja matymas. Procedūra lazeriu gali būti atliekama ir trumparegiams, ir toliaregiams bei tiems, kas turi astigmatizmą. 

Žinoma, jums iš karto niekas neatlikinės šios procedūros su lazeriu. Pirmiausiai gydytojas atliks akių tyrimus t.y. apžiūrės jūsų akies lęšiuką, rageną, įvertins regos nervo ir tinklainės būklę. Taip pat atliks ragenos topografinius tyrimus, nustatys vyzdžio diametrą, akies refrakciją. Tuomet bus aptarti jūsų gauti tyrimai bei gydytojas paskirs jums gydymą.

Jeigu nešioju stiprius akinius, ar galima procedūra lazeriu?

Regėjimo korekcija galima ir tiems, kurie turi didelio laipsnio trumparegystę t.y. žmonės, kurių refrakcija yra minus 6 dioptrijos. Ši procedūra įmanoma net tada, kai turite ir nešiojate minus 12 dioptrijų akinius. 

Vienas svarbiausių lazerinės procedūros rodiklių yra tai, kad akies ragena turi būti pakankamo storio. Kuo yra didesnė refrakcijos yda, tuo daugiau ragenos audinio teks gydyti.

Svarbu yra tai, kad nebūtų ektazinių ragenos pakitimų, keratokonuso ir kitų akies struktūros pažeidimų. Galutinis atsakymas ir leidimas procedūrai lazeriu - visiškas akių ištyrimas.

Ar lazerinė procedūra turi šalutinį poveikį?

Visos operacijos turi komplikacijų, bet lazerinės procedūros atveju jos būna itin retos. Galimos komplikacijos tiek operacijos, tiek pooperaciniu metu. Tokiu atveju galimos ir papildomos korekcijos su lazeriu. 

Žinoma, netinkamai ištyrus pacientą ir atliekant procedūrą esant silpnai ragenai - gali sukelti patologinį ragenos išplonėjimą. Tam, kad apsisaugoti nuo šios komplikacijos yra naudojama priešoperacinė diagnostinė įranga bei tinkamas tyrimų įvertinimas. Tiksli diagnostika padeda nustatyti net ir pradinius patologinius pakitimus, o tai reiškia, kad procedūra yra planuojama tik tiems pacientams, kurių ragenos storis ir stangrumas yra saugūs šiai lazeriniai procedūrai. 

Pooperacinis laikotarpis visiems pacientams būna skirtingas - kartais reikia naudoti paskirtus pooperacinius lašus arba gydyti uždegimines reakcijas (šitas atvejis labai retas). Viskas yra išvengiama, jeigu pacientas yra akylai stebimas po lazerinės procedūros. 

Jeigu yra gydoma didesnio laipsnio trumparegystė arba toliaregystė, gali būti, jog prireiks antrojo operacinio etapo. Jo metu yra sustiprinamas gydymo efektas lazeriu. Šis atliekamas praėjus 3 arba 6 mėnesiams po pirmosios procedūros. Svarbu žinoti tai, kad regos korekcijos ar jos galimos komplikacijos, nesukelia apakimo. Šiuolaikinės technologijos yra pritaikytos atrinkti tinkamus pacientus, kuriems būtina ši procedūra.  Apie tai ir dar daugiau galite pasiskaityti regos korekcija užiimančios klinikos - Regos Centras, internetinėje svetainėje - https://regoscentras.lt/regos-korekcija-lazeriu/.

UAB „Market Rats“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą