Lazdijų savivaldybėje lankėsi sveikatos apsaugos ministras A. Veryga

Rajono savivaldybės mero Artūro Margelio kvietimu Lazdijuose viešėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bei  Lietuvos Respublikos Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė. Svečiai pirmiausia apsilankė rajono savivaldybėje, kur administracijos posėdžių salėje įvyko sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos bei Seimo Sveikatos reikalų  komiteto pirmininkės Astos Kubilienės susitikimas su rajono savivaldybės tarybos nariais ir savivaldybės administracijos darbuotojais.

Valandą laiko vykusio susitikimo metu savo pranešime apie Lazdijų sveikatos įstaigų, ypač – Lazdijų ligoninės situaciją, jų infrastruktūrą,  apie jose įvykdytus ir vykdomus projektus ir dėl to pagėrėjusiais darbo sąlygas gydytojams ir gydymosi -  pacientams, apie gydymo kokybę ir teikiamų paslaugų perspektyvas Lazdijų rajono savivaldybėje apžvelgė rajono savivaldybės meras Artūras Margelis. 

Po to savo mintimis dalijosi savivaldybės svečiai – sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bei  Lietuvos Respublikos Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.  Susitikime dalyvavę rajono savivaldybės tarybos nariai, savivaldybės administracijos darbuotojai, Lazdijų ligoninės direktorius Vitas Šimkonis bei  Lenkijos įmonės UAB „Katarakta“ vadovai išsakė ministrui argumentuotą nuomonę apie tai, Lazdijų ligoninė yra perspektyvi, turi viziją, kaip dirbti pelningai. Ministras teigė, jog kol bus reikiamas skaičius pacientų, o ligoninė teiks reikiamą paslaugų skaičių, ji nebus uždaroma. Tačiau jis išsakė nuomonę ir apie tai, jog Sveikatos apsaugos ministerija ketina tapti visų savivaldybių ligoninių dalininke, kad galėtų daryti įtaką dėl reikiamo ligoninių struktūros pertvarkymo. 

Svečiai lankėsi ir Lazdijų ligoninėje, kur susitiko su ligoninės gydytojais ir slaugytojais, informavo apie pavasario sesijos metu Lietuvos Respublikos Seime numatomas svarstyti ligoninių pertvarkos ir paslaugų finansavimo klausimus. Vėliau jie apžiūrėjo ligoninės laboratoriją, Chirurginio profilio skyrių su operacine ir intensyviąja terapija,  Terapijos - geriatrijos skyrių su vaikų ligų poskyriu, Palaikomojo gydymo ir paliatyviosios pagalbos, Priėmimo - bei skubios pagalbos ir ambulatorinių konsultacijų skyrius.  

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą