Trakuose vyksta „Sveikuolių sveikuoliai“ finalas

 

2018 m. balandžio 19–20 d. Trakuose, sveikatingumo ir pramogų centre „Trasalis“, vyksta vieno iš masiškiausių 2017–2018 m. mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso „Sveikuolių sveikuoliai“ finalas.
Šiandien, 2018 m. balandžio 19 d., į renginio finalą atvyko varžytis 1-4 klasių mokinių komandos iš Marijampolės, Vilniaus miestų, Lazdijų, Pakruojo, Plungės, Radviliškio, Raseinių, Širvintų rajonų, 7−8 klasių mokinių komandos iš Jonavos, Kelmės, Kėdainių, Plungės, Skuodo, Švenčionių, Telšių, Vilkaviškio rajonų, 5–6 klasių mokinių komandos iš Kauno, Kelmės, Kėdainių, Kretingos, Rokiškio, Tauragės, Telšių, Utenos rajonų, 9–11 klasių mokinių komandos iš Marijampolės miesto, Akmenės, Kėdainių, Kelmės, Mažeikių, Rokiškio, Tauragės, Utenos rajonų. Atidarymo metu dalyvius pasveikino Lietuvos Seimo narys, Sveikos gyvensenos komisijos pirmininkas Dainius Kepenis, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro direktoriaus pavaduotojas Albertas Barzda, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktorius Agirdas Sakevičius.
Rytoj, 2018 m. balandžio 20 d., renginio finale varžysis priešmokyklinio amžiaus komandos iš Kauno, Palangos miestų, Biržų, Kelmės, Kėdainių, Mažeikių, Rokiškio, Utenos rajonų.
Juo siekiama ugdyti vaikų ir mokinių gebėjimus saugoti ir stiprinti savo ir kitų sveikatą bei skleisti sveikos gyvensenos principus mokyklų bendruomenėms.
Finale sulauksime įdomių vaikų, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų, dirbančių mokyklose, komandų prisistatymų, komandų kapitonų ir jų narių varžytuvių sveikatos žinių konkurse, judriosiose estafetėse. Taip pat komisija išrinks geriausią komandų laišką draugui sveikos gyvensenos tema ir nuo šių metų „Sveikuolių sveikuoliai“ turės savo oficialų himną. O jo melodija „Sveikuolių sveikuoliai“ komisija išrinks iš 40 pasiūlytų konkurso finalo metu. Konkurso dalyviai ne tik varžysis, bet ir dalyvaus ekskursijose bei edukaciniuose užsiėmimuose Trakų pilyje, bus supažindinti su Lietuvos šaulių sąjungos ir Lietuvos kariuomenės veiklomis, kartu su kariais dalyvaus rytinėje mankštoje, mėgausis vandens procedūromis sveikatingumo ir pramogų centre „Trasalis“.
2017–2018 m. mokinių, mokytojų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursą „Sveikuolių sveikuoliai“ organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras, taip pat šalies savivaldybės. Konkurso partneriai yra Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija, Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamentas prie Krašto apsaugos ministerijos.


Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą