Daugiau Alytaus rajono gyventojų galės gauti nemokamas protezavimo paslaugas

Šiemet daugiau Alytaus rajono gyventojų gali pasinaudoti nemokamomis protezavimo paslaugomis. Savivaldybės biudžete numatyta didžiausia suma, kokia buvo skirta ankstesniais metais. Dėl paslaugų teikimo sudaryta sutartis su įmone, į kurią turintiems teisę gauti nemokamą protezavimo paslaugą.

Jau ne vienerius metus Alytaus rajono savivaldybė skiria papildomai lėšų gyventojų dantų protezavimo paslaugoms. Šiemet skirta daugiausia – 15 tūkst. eurų. Kad trumpėtų dantis protezuoti pageidaujančių ir teisę į nemokamą protezavimą turinčių Alytaus rajono gyventojų eilė, savivaldybė pasirašė sutarti su UAB „Prodenta“ dėl paslaugų, apmokamų iš savivaldybės biudžeto.

Laukiantys dantų protezavimo paslaugų eilėje, į kurią asmenis įtraukia Vilniaus teritorinė ligonių kasa, šiais metais atėjus eilei, dėl paslaugų gali kreiptis į bet kurią iš  ligonių kasų nurodytų įstaigų.  Kadangi savivaldybė sudarė sutartį su įmone „Prodenta“, joje paslaugų turėtų būti suteikta daugiau. UAB „Prodenta“ veikia adresu Naujoji g. 48, Alytus.

Gauti dantų protezavimo paslaugas, teikiamas Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis, turi trys privalomuoju sveikatos draudimu apdraustų gyventojų grupės – žmonės, sulaukę senatvės pensijos amžiaus, žmonės, pripažinti nedarbingais, ir vaikai iki 18 metų. Šių paslaugų finansavimą ir laukiančiųjų eilę sudaro ir administruoja teritorinės ligonių kasos.

Dėl dantų protezavimo į savivaldybę kreiptis nereikia. 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą