Sukarinta vaikų vasaros stovykla

Lietuvos šaulių sąjunga vasaros stovyklas jaunimui organizuoja jau daugybę metų. Pagrindinis jų tikslas yra ugdyti pilietišką, drausmingą, savarankišką, fiziškai aktyvų, sveiką gyvenseną propaguojantį, kūrybišką ir savimi pasitikintį jaunimą. Stovyklų metu jaunimas gali įgyti naujų žinių ir įvertinti jau turimus savo įgūdžius laikant testus ir vykdant užduotis.

Jau daug metų taikome praktiką, kad prie jaunųjų šaulių stovyklų gali prisijungti ir moksleiviai, kurie dar nėra jaunieji šauliai. Tokiu būdu jie susipažįsta su kariška veikla, kitais šauliais, vėliau, apsisprendę, jau duodami jaunojo šaulio pasižadėjimą – supranta, į kokią organizaciją stoja.

Organizuojant stovyklas atsižvelgiama ne tik į karines kryptis: karinę topografiją, taktikos elementus, maskuotę, rikiuotę ar radijo ryšio užmezgimą, bet taip  pat propaguojamas sveikas bei aktyvus gyvenimo būdas, kultūrinė veikla. 

Geriausias vasaros stovyklos įvertinimas yra laimingas jaunimas. Kad stovyklos pavyko puikiai, organizatoriams rodo tai, kad į kitą stovyklą atvykti nori vis daugiau jaunimo. Po stovyklų dažnai yra pildomos atsiliepimų anketos, jose įvertinimas būna tik „gerai“ ir „labai gerai“. Tokius atsiliepimus gauti pavyksta, tik sukuriant turiningą programą, ją vesti padeda geri instruktoriai,  atsižvelgiama į moksleivių tikslus, sau keliamus uždavinius.

2020 metais Lietuvos šaulių sąjunga Alytaus miesto moksleivius nuo 11 iki 18 metų kviečia atvykti į nemokamą 6 dienų vasaros stovyklą Merkinėje liepos 20–25 dienomis. Jos metu jaunimas turės galimybę per dvi dienas įveikti 22 km atstumo žygį „Adolfo Ramanausko-Vanago kovų keliais“. 

Registracija į stovyklą IŠANKSTINĖ. Registracijos mokestis vienam dalyviui – 15 Eur*. 

*Mokėjimą atlikite tik tada, kai jau užsiregistravote rinktinėje (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10, Alytus) ir buvo pasirašytas tėvų sutikimas dėl dalyvavimo stovykloje.

Daugiau informacijos dėl stovyklos galima sužinoti telefonu 8 614 73 710, rinktinės vado pavaduotojas Juozas Luckus. 

AMS, Lietuvos šaulių sąjungos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą