Lazdijuose viešėjo švietimo ir mokslo ministrė


Gruodžio 8 dieną Lazdijuose lankėsi Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė kartu su delegacija. Aptarti aktualių švietimo klausimų svečiai susitiko su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu, administracijos direktoriumi Gintautu Salatka, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariais, Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vedėju Vytuoliu Valūnu bei jo vadovaujamo skyriaus darbuotojais, Lazdijų rajono savivaldybės švietimo įstaigų direktoriais, mokinių, jų tėvų ir mokytojų atstovais.
Lazdijų rajono savivaldybės meras A. Margelis pristatė savivaldybės teritorijoje veikiančias švietimo įstaigas, įgyvendintus projektus, kurių pagalba buvo renovuoti šių įstaigų pastatai, apšiltinta jų išorė, sutvarkytos vidaus patalpos, modernizuotos katilinės, įrengti stadionai. Meras akcentavo, jog labai svarbu sudaryti saugią, jaukią ir šiltą mokymosi aplinką, kad mokiniai jaustųsi patogiai, būtų aprūpinti ne tik būtiniausiomis, bet ir moderniomis mokymo priemonėmis, kas padėtų siekti aukštesnių mokymosi rezultatų.
Sutvarkyta Lazdijų rajono savivaldybė švietimo ugdymo įstaigų infrastruktūra sulaukė švietimo ministrės J. Petrauskienės pagyrų. Pasak jos, tokių modernizuotų pastatų, sutvarkytų aikštynų gali pavydėti daugelis ne tik visos Lietuvos, bet ir šalies sostinės mokyklų. „Noriu pasidžiaugti, kaip labai gražiai yra sutvarkytos mokyklos, nuoširdžiai, kaip gyvenanti Vilniuje ir leidžianti savo vaikus į Vilniaus mokyklas, galiu pasakyti, kad sąlygos infrastruktūros prasme Vilniuje yra daug prastesnės. Tai, ką jūs turite, yra labai gražu, labai unikalu, tai labai didelis įdirbis. Galime padėkoti savivaldybės vadovams už tai“, - sakė švietimo ir mokslo ministrė J. Petrauskienė.
Susitikimo metu savivaldybės vadovai bei ministrė vieningai sutarė, jog švietimas tiek savivaldos, tiek šalies lygiu išlieka prioritetine sritimi. Buvo kalbama apie švietimo finansavimą ir kokybę, pedagogų atlyginimus ir darbo krūvį, nuolat didėjantį mokytojų amžiaus vidurkį, diskutuojama apie problemines sritis: didelės apimties ugdymo programas, mokinių mokymosi krūvį, namų darbus, ugdymo kokybės gerinimą siekiant kuo aukštesnių mokymo(si) rezultatų.
Vėliau švietimo ir mokslo ministrė su savivaldybės vadovais apsilankė Lazdijų meno mokykloje. Svečiams mokyklą pristatė bei surenovuotas patalpas aprodė mokyklos direktorė Renata Mockevičienė, koncertavo saksofonistų ansamblis, vadovaujamas mokytojo Deimanto Pavilonio bei populiariosios muzikos grupė ,,Či-ki-ta" (mokytoja Diana Tulabienė).

Lazdijų rajono  savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą