Sveikinimai Alytaus jaunųjų chemikų mokyklą baigusiems abiturientams

Ar žinojote, kad Alytaus jaunųjų chemikų mokyklą baigusi alytiškė Inga Gražulytė  šiuo metu dirba ir „Vaxzevria“ vakciną gaminančioje įmonėje? Ir ji –  ne vienintelė šios mokyklos mokinė, pasiekusi tokių profesinių aukštumų. Šešerius metus Alytuje veikiančios Jaunųjų chemikų mokyklos mokiniai  sėkmingai tęsė ar tebetęsia mokslus ne tik šalies, bet ir užsienio universitetuose  ir sėkmingai kyla karjeros laiptais. 

Jais neabejotinai pakils ir šiais mokslo metais mokyklą baigę penki Alytaus miesto gimnazijų abiturientai. Šiandien jiems įteikti mokyklos baigimo diplomai. Jaunuosius chemikus mokyklos baigimo proga pasveikinti atvyko Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

„Didžiuojuosi  ir džiaugiuosi, kad jūs pasiekiate aukštumų chemijos srityje“, – jaunaisiais chemikais džiaugėsi J. Šukevičienė, prisiminusi, mokyklos laikus ir chemijos pamokas.

Abiturientus, Jaunųjų chemikų mokyklos baigimo proga sveikino Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktorius Virginijus Skroblas. „Šios mokyklos vykdoma veikla duoda puikių rezultatų – ne vienas šios mokyklos mokinys yra M. Lomonosovo  ir  Pasaulio olimpiados prizininkai. Puikiai prisimenu, kaip šiuo metu „Vaxzevria“ įmonėje dirbanti buvusi šios mokyklos mokinė mokytis į Jaunųjų chemikų mokyklą atvyko iš Alytaus rajono mokyklos. Džiugu, kad ji šiuo metu kuria nesuvokiamą didelę pasaulinio lygio pridėtinę vertę. Tai yra fantastika!“ – mokinių pasiekimais džiaugėsi gimnazijos direktorius. Pasak jo, džiugina ir tai, kad iš 168 praėjusiais metais gimnaziją baigusių abiturientų 28 mokiniai pasirinko su medicinos mokslais susijusias specialybes.

Mokinių pasiekimais pasidžiaugė ir sėkmės tolimesniuose moksluose jiems linkėjo Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė Janė Liutkienė.

Renginio metu padėkota į užtarnautą poilsį išėjusiai Chemijos mokytojai Alvyrai Geležauskienei.  Už svarų indėlį steigiant, planuojant, organizuojant veiklą  Jaunųjų chemikų mokykloje ir ilgametį įtraukų, kūrybišką ir nuoširdų darbą su mokiniais jai įteikta Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos direktoriaus Virginijaus Skroblo padėka ir atminimo dovanos.

Alytaus jaunųjų chemikų mokyklos mokiniams įteikus diplomus, susirinkusiems jaunieji chemikai pademonstravo cheminius eksperimentus.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą