Ministerija kviečia teikti paraiškas Geros savijautos programai

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kviečia teikti paraiškas paslaugų teikėjus, norinčius prisijungti prie nuo rugsėjo šalies mokyklose startuosiančios Geros savijautos programos įgyvendinimo.

Iš atrinktų Geros savijautos programų bus sukurtas pasirenkamųjų paslaugų fondas, skirtas mokinių savijautai gerinti, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiams stiprinti. Programa veiks panašiu principu, kaip jau ne vienerius metus mokyklose naudojamas „Kultūros pasas“ – kai mokyklos iš atrinktų, tam tikrus reikalavimus atitinkančių paslaugų teikėjų sąrašo renkasi sau aktualias paslaugas.

Suinteresuoti paslaugų teikėjai nuo šiandien, liepos 16-osios, gali teikti paraiškas vertinimui ir siūlyti socialinių emocinių įgūdžių lavinimo, grupinio psichologinio konsultavimo, bendradarbiavimo bei darbo komandoje įgūdžių, nusiraminimo, relaksacijos ir streso valdymo technikų mokymo programas.

Visos geros savijautos programos turi turėti teorinį arba praktiniais įrodymais paremtą pagrindimą, o jas įgyvendinti gali tik savo srities profesionalai: t. y. specialistai, turintys pedagogikos studijų krypties ar (ir) psichologijos studijų krypties bakalauro kvalifikacinį laipsnį, arba jam prilygintą išsilavinimą, arba 2 metų darbo su mokyklinio amžiaus vaikais patirtį. Grupinio psichologinio konsultavimo savijautos programas gali įgyvendinti tik tam tikrą kvalifikaciją turintys psichologai.

Paslaugų teikėjų prašoma užtikrinti, kad jų siūlomos programos atitiktų tam tikro amžiaus vaikų ir paauglių raidos ypatumus. Taip pat programoms keliami uždaviniai, kad jose numatytos veiklos ugdytų mokinių socialinius emocinius, bendradarbiavimo bei darbo komandoje įgūdžius, gilesnį mokinių savęs pažinimą bei gebėjimą reflektuoti, priimti atsakingus sprendimus, stiprintų vaikų ir jaunuolių psichologinį atsparumą, savivertę bei skatintų jų motyvaciją mokytis.

Geros savijautos programai įgyvendinti iš viso numatyta 5.1 mln. eurų. Šios lėšos mokykloms bus paskirstytos, atsižvelgiant į mokinių skaičių, mokiniui skaičiuojant 15 eurų metams. Lėšos pateks į mokyklų virtualias pinigines, kuriomis jos galės naudotis, užsakant geros savijautos programas.

Geros savijautos programos įgyvendinimą administruoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Paraiškas vertinimui galima teikti iki rugpjūčio 13 d. interneto svetainėje https://gerasavijauta.smm.lt/

Liepos 20 d. vyks nuotolinė konsultacija paslaugų teikėjams, suinteresuotiems rengti ir siūlyti mokykloms geros savijautos programas. Registracija į konsultaciją https://bit.ly/36qI6Pv

Su Geros savijautos programa ir jos įgyvendinimo tvarkos aprašu galima susipažinti čia: https://www.smm.lt/web/lt/smm-svietimas/geros-savijautos-programa

SMM.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą