Daugiau nei pusėje Alytaus lopšelių-darželių veikia budinčios grupės

Anksčiau darbo dieną pradedantys ar vėliau ją baigiantys tėveliai savo vaikus lopšeliuose-darželiuose gali palikti ilgiau. Šiuo metu aštuoniuose iš penkiolikos Alytaus lopšelių-darželių yra įkurtos budinčios grupės.

Jos įkurtos lopšeliuose-darželiuose „Pušynėlis“, „Saulutė“, „Šaltinėlis“, „Du gaideliai“, „Boružėlė“. Budinčios grupės yra ir lopšeliuose-darželiuose „Nykštukas“, „Putinėlis“ ir „Girinukas“, tačiau kol kas šiose švietimo įstaigose tikslinamas tokių grupių poreikis ir jeigu atsiras tėvelių, norinčių ilgesnį laiką lopšelyje-darželyje palikti savo vaikus, tokios grupės šiose įstaigose veiks nuo spalio 1 d. 

Lopšelyje-darželyje „Linelis“ pailginto darbo dienos laiku dirba dvi grupės, o lopšelyje-darželyje „Volungėlė“ – 6 grupės. Kituose lopšeliuose-darželiuose ar mokyklose-darželiuose, kuriuose šiuo metu budinčios grupės nėra įkurtos, jos atsirastų, jeigu tik būtų poreikis.

„Suprasdami, kad daugelis tėvelių darbo dieną pradeda gerokai anksčiau nei dirbti pradeda lopšelis-darželis, ar dirba ilgiau nei trunka įprastas šių švietimo įstaigų darbo laikas, tėvelių patogumui kai kuriuose iš jų įsteigtos budinčios grupės. Tėvelius, kurie nori palikti savo vaikus budinčiose grupėse, tačiau tokių grupių jų lankomame darželyje kol kas nėra, prašome kreiptis į lopšelio-darželio administraciją dėl budinčios grupės įkūrimo galimybių“,  – sako Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

Budinčios grupės Alytaus lopšeliuose-darželiuose dirba nuo 6.30 ar 6.45 val., o darbą baigia 18.00–18.30 val. Įprastas lopšelių-darželių darbo laikas trunka nuo 7 val. iki 17.30 val. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą