Išvyka į Metelių regioninį parką

Spalio 21 d. 3a, 4a, 4b klasių mokiniai, lydimi mokytojų Dalios Vitalijos Kačanauskienės ir Vilmos Gudaitienės, lankėsi Metelių regioniniame parke. Prie Metelių apžvalgos bokšto mus pasitiko edukacijos vadovas Artūras Pečkys. Užlipus į apžvalgos bokštą atsivėrė nuostabi kraštovaizdžio panorama, Metelių ežero platybės. Toliau pažintinę kelionę pratęsė šalia Dusios ežero miško apsuptyje įsikūrusiame lankytojų centre ir susipažino su regioninio parko kultūros ir gamtos vertybėmis. Vieni mokiniai profesionalia optine įranga pro langą stebėjo Dusios ežero apylinkių kraštovaizdį, kiti - apžiūrinėdami salės eksponatus, informaciją apie gyvūnus ir augalus atrado atvėrę pušų kamienuose esančias dureles, stalčiukus, lenktyniavo spręsdami kryžiažodį. 

Keliaudami pėsčiųjų pažintiniu taku  įtvirtino savo žinias apie krūmus ir medžius, žaidė judriuosius žaidimus.

Ši kelionė ne tik suteikė vaikams galimybę praplėsti gamtinių žinių bagažą, turiningai ir smagiai praleisti laiką gamtoje, bet ir įveikti baimę lipant į bokštą, pasidžiaugti pirmą kartą vaikščiojant po mišką.

Ačiū sakome Metelių regioninio parko pažintinės išvykos vadovui Artūrui  už nuostabią kelionę į gamtos pasaulį ir Alytaus miesto savivaldybės aplinkos apsaugos skyriui už edukacinę išvyką. 

Pradinių klasių mokytoja Dalia Vitalija Kačanauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą