Prevencinė akcija „Saugus elgesys ant ledo“

Sausio 24 dieną gausus būrys Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijos pradinukų rinkosi prie Daugų Didžiulio ežero, kur pasiruošę laukė Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2- os komandos narai. Ugniagesiai gelbėtojai ant ledo, pasitelkdami gelbėjimo techniką ir specialią įrangą, pademonstravo „skenduolio“ gelbėjimo operaciją, supažindino su saugaus elgesio ant ledo taisyklėmis. Priminė kaip nesielgti ir kokių veiksmų nedaryti, jeigu ledas nėra pakankamai tvirtas, kaip pasiruošti prieš užlipant ant ledo, ką reikia su savimi turėti ir kaip patikrinti ledo stiprumą.

Mokiniams buvo paaiškinta, kiek žmogus gali išbūti šaltame vandenyje ir kaip tai veikia žmogaus organizmą. Laikas, kurį galima išbūti vandenyje, kol neištinka hipotermija, skaičiuojamas minutėmis. Pasakojo, kaip elgtis įlūžus. Kaip susirasti pagalbinių priemonių, kurios galėtų padėti. Kokie svarbiausi veiksmai, pastebėjus įlūžusį, skęstantį žmogų.

Mokymai buvo naudingi, nes vaikai turėjo galimybę ne tik išgirsti, bet ir pamatyti, kokie pavojai tyko ant ledo, kaip vyksta gelbėjimo operacijos, kokią įrangą naudoja ugniagesiai gelbėtojai, o svarbiausia – kaip išvengti tokių nelaimių.

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą