Atvira pamoka apie reagavimą į galimas patyčias

Tęsdami atvirų pamokų ciklą parengėme pamoką mokytojams apie tai, kaip reaguoti į galimas patyčias.  Joje VšĮ „Vaikų linija“ psichologė Jurgita Smiltė Jasiulionė dalijasi rekomendacijomis, padėsiančiomis mokyklose kurti fiziškai ir emociškai saugesnę aplinką ne tik šiuo įtemptu laiku, bet ir ateityje.

„Vaikų linija“ – tai emocinės paramos tarnyba vaikams ir paaugliams, teikianti nemokamą ir anonimišką pagalbą telefonu bei internetu. Nuo 1997 m. veikiančios nevyriausybinės organizacijos veikla paremta savanorišku darbu. Pagalba vaikams teikiama europiniu  numeriu 116111.

Ši atvira pamoka pirmiausiai orientuota į pradinių klasių mokytojus. Pamokos nuoroda čia

Tai jau į 11-oji pamoka iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuoto atvirų pamokų ciklo. Jis skirtas Lietuvos mokinius supažindinti su Ukrainos istorija, bendrais Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, didvyriškai su Rusijos agresija kovojančios šalies situacija ir karo iškeltais iššūkiais, tokiais kaip dezinformacija, krašto apsauga, psichologinė sveikata ir kt.

Ciklą rengia Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su partneriais – Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos nacionaline UNESCO komisija, Britų tarybos švietimo ir informacijos centru Lietuvoje.

Visų pamokų įrašai skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ kanale. Pamokas su moksleiviais galima peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą