Gimnazistų ir mokytojos planuose – debatų klubas

Sausio 31 – ąją Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos anglų kalbos mokytoja Loreta Blaževičienė ir mokiniai Ugnė Vaičiūnaitė, Raimonda Abramavičiūtė, Saulius Žeimys ir Martynas Genys lankėsi Alytaus Šv. Benedikto gimnazijoje. Čia susipažinome su anglų kalbos mokytoja Violeta Šurskiene bei jos vadovaujamo debatų klubo nariais. Kadangi anglų kalbos debatai tampa šių dienų aktualija ir vis daugiau mokyklų susirenka debatų konkursuose bei čempionatuose, mes taip pat nusprendėme pasisemti patirties.
Atvykus mus pasitiko draugiška 11 – okų debatų komanda, kurią sudaro dešimt narių bei jų vadovė. Butrimonių gimnazijos mokiniai susipažino su debatų struktūra, teisėjavimo taisyklėmis ir turėjo galimybę stebėti debatus tema „Ar Lietuvoje turėtų būti sugrąžinta mirties bausmė?“ Komandos pasiskirstė į teigiančiuosius ir neigiančiuosius, anglų kalbos mokytoja L. Blaževičienė turėjo galimybę būti teisėja debatuose.
Pasibaigus debatams, prie arbatos puodelio aptarėme rezultatus. Tai puiki galimybė mokiniams tobulinti savo kalbėjimo užsienio kalba įgūdžius, padėti mokiniams suvokti demokratijos principus bei formuoti jų vertybines nuostatas, domėtis ir išdrįsti išsakyti savo nuomonę įvairiais klausimais, puoselėti komandinio darbo įgūdžius, skiepyti oratorinio meno įgūdžius bei norą įsitraukti į savanorišką veiklą, padėti logiškai mąstyti ir kalbėti, argumentuotai pagrįsti savo nuomonę, tapti išsilavinusia asmenybe. Visgi svarbiausia išmokti klausytis oponento, gerbti kitaip mąstančio nuomonę ir įsitikinimus. Kaip teigė įžymus anglų ir austrų filosofas, logikas, sociologas Karlas Poperis „Jūs galite būti teisus, aš galiu klysti, bet bendromis pastangomis mes galime priartėti prie tiesos“.
Namo išvykome vėlyvą popietę, nusprendę susitikti balandžio mėnesį Butrimonių gimnazijoje. Tada debatuose varžysimės ir mes, o ateityje jau planuojame įkurti savo debatų klubą. Kovo mėnesį vyksime pasisemti žinių į Lietuvos mokinių debatų anglų kalba čempionatą bei birželio mėnesį – į edukacinę vasaros debatų stovyklą Druskininkuose. Svarbiausia – išdrįsti ir mažais žingsneliais kopti tikslo link.

Alytaus rajono Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą