Artūro Sakalausko 59-ųjų gimimo metinių minėjimas

Šiandien Alytaus Dainavos progimnazijoje paminėtos 59-osios Artūro Sakalausko gimimo metinės. Jose dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės vadovai ir tarybos nariai, Lietuvos Respublikos Seimo nariai, A. Sakalausko sesuo, kariai, šauliai, miesto futbolo ir mokyklos bendruomenės nariai.

„Artūro Sakalausko auka mums kalba apie Tėvynės ir žmonių laisvės kainą, kuri yra kur kas didesnė už žmogaus gyvybę. Ukrainos karo kontekste tokie pat jauni  ukrainiečiai savanoriai pasiryžę aukoti savo gyvybę taikos šalyje vardan. Būtent Artūro Sakalausko pavyzdį turime neštis per gyvenimą, priminti ir pasakoti apie jį jaunajai mūsų kartai tam, kad suprastume, kaip svarbu saugoti, o prireikus – ir ginti mūsų šalies Nepriklausomybę. Džiaugiuosi ir dėkoju Dainavos progimnazijos bendruomenei už kasmet minimas A. Sakalausko gimimo metines ir kitus organizuojamus šio savanorio atminimui skirtus renginius ir iniciatyvas. Lai Artūro Sakalausko dvasia čia išlieka visuomet gyva“,- minėjimo metu kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė. 

Po minėjimo progimnazijos sporto salėje buvo atidengti A. Sakalausko atminimui skirti stendai-simboliai, sujungiantys švietimą, mokslą, sportą ir pilietiškumą. Tai Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir keturios Dainavos – Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-oji rinktinė, Dainavos progimnazija, futbolo akademija „Dainava“ ir Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“.

Taip pat buvo aplankyta ir A. Sakalausko mama Genovaitė Sakalauskienė.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą