Aktyvi AMSPC vaikų dienos centro savaitė

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro Vaikų dienos centre vasario vyko atvirų durų dienos. Vaikams buvo siūloma dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, meno ir muzikos terapijoje, kūno kultūros, maisto gaminimo, kitoje įvairioje laisvalaikio veikloje.

Kaip ir tikėjomės, jaunimui labiausiai patiko maisto gaminimo pamokėlės. Vaikai patys gamino picos tešlą, formavo picos paplotėlį, jį pagardinę mėgstamais ingredientais, kepė ir skanavo. Taip pat vaikai įsitraukė ir į užkandžių bei keksiukų gamybos ir dekoravimo užsiėmimus.

Didelio lankytojų susidomėjimo sulaukė knygų skirtukų gamyba. Vaikai panoro pasigaminti ne vieną skirtuką, todėl juos gaminome net keletą dienų. Tikimės, kad šie skirtukai ne tik papuoš jaunimo knygas, bet ir kvies dažniau jas atsiversti paskaityti.

Aktyviausieji atvirų durų dienų savaitės lankytojai kartu su Visuomenės sveikatos biuro darbuotoja mankštinosi, vėliau vikrumą išbandė estafetėse, o mėgstantys muziką mokėsi šokio žingsnelių.

Vaikus džiugino kūrybinės veiklos užsiėmimai: lipdymas iš molio masės, druskos tešlos gamyba ir darbeliai iš jos, atvirukų gamyba „Iris folding" technika, vilnos vėlimas, pieštukinių gamyba ir dekoravimas.

Vaikus ypač sudomino susitikimas su Alytaus krašto skautais. Jie susipažino su skautų veikla, užimtumu būrelių ir stovyklų metu, džiaugėsi skautų vedama pamokėle, mokėsi nusipinti sau apyrankę iš virvelės.

Laisvalaikį vaikai dažniausiai leido dainuodami karaokė, žaisdami stalo bei aktyviuosius žaidimus, šnekučiuodamiesi įvairiomis temomis prie arbatos puodelio.

Dėkojame dalyvavusiems už smagiai praleistą laiką ir su(si)kurtą gerą nuotaiką!

Sakome iki susitikimo Vaikų dienos centre, o susitikti vėl galime jau šiandien!

Vaikų dienos centro darbo laikas:

Pirmadienį – ketvirtadienį 11:45–16:45 val.

Penktadienį 11:45-15:30 val.

Tel. pasiteirauti 8 623 17 195

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą