Savivaldybė švietimo įstaigoms nupirko cigarečių dūmų detektorius

Alytaus miesto savivaldybė švietimo įstaigoms nupirko 100 cigarečių dūmų detektorių. Jie prieš pat naujuosius mokslo metus  bus išdalinti Alytaus miesto progimnazijoms ir gimnazijoms. 

Cigarečių dūmų detektoriai skirti stebėti uždaras patalpas, kad būtų galima aptikti galimus cigarečių dūmus. Juose yra sumontuotas aukštos kokybės fotooptinis jutiklis ir jautri sistema, užtikrinanti greitą ir tikslų cigarečių dūmų aptikimą. Ant lubų montuojamas prietaisas, aptikus cigarečių dūmus, automatiškai –skleisdamas akustinį garsą, įspės vartotoją.  

„Siekdami sumažinti moksleivių psichoaktyvių medžiagų vartojimą, švietimo įstaigoms nupirkome dūmų detektorius. Jiems įsigyti iš Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos buvo skirta 1900 Eur. Tai vienas pirmųjų, tačiau tikrai ne paskutinis žingsnis, siekiant atkreipti mokinių dėmesį į psichoaktyvių medžiagų poveikį žmogaus organizmui ir galimas to pasekmes. Šių metų spalio mėnesį mokytojai ir mokinių tėvai bus pakviesti dalyvauti nuotoliniuose mokymuose, kurių metu bus gerinamas suaugusiųjų raštingumas žalingų įpročių ir priklausomybių ligų srityje“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės vicemerė, Narkotikų, alkoholio ir tabako vartojimo kontrolės komisijos pirmininkė  Jurgita Šukevičienė. 
Rudenį nuotoliniu būdu vyksiančiuose mokymuose turėtų dalyvauti 75 Alytaus miesto pedagogai ir mokinių tėvai. Jiems pasibaigus,  mokymų dalyviams bus įteikti patobulintą kvalifikaciją liudijantys pažymėjimai. Turėdami šį dokumentą mokymų dalyviai galės teikti konsultacijas psichoaktyvių medžiagų vartojimo klausimais. 

Ir tai dar ne viskas – Švietimo ir sporto skyriaus specialistų teigimu, Alytaus švietimo įstaigose ir toliau bus vykdoma 12 prevencinių programų bei specialių papildomų programų, kurios bus integruotos į moksleivių ugdymo procesą. 

Mokyklose taip pat įgyvendinamas Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintas Narkotikų, alkoholio ir tabako vartojimo prevencijos veiksmų 2022 – 2023 metų planas. 


AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą