Gatvės akcija Dzūkijos mokykloje

Alytaus Dzūkijos mokykloje per ilgus jos gyvavimo metus buvo įvairiai švenčiama mokyklos diena. Jau keletas metų kaip mokyklos diena švenčiama einant į miesto bendruomenę, išnešant apie mokyklą žinią į miesto erdves. Šią šventę pavadinome Gatvės akcija ir  ją organizuojame gegužės mėnesio pradžioje. Akcijos esmė- pasidžiaugti patiems savo mokykla ir ją populiarinti, skleisti apie ją žinią miesto bendruomenei. Šiemet ši akcija vyko gegužės 6-10 dienomis ir susidėjo iš kelių atskirų renginių. 
Kaip ir kasmet, taip ir šiemet mokiniai piešė atvirukus, juose įrašė gražų šiltą sveikinimą ir dalino miestelėnams. Mokiniai klasės valandėlių metu pabiro po įvairias miesto erdves, nevengė užsukti ir į parduotuves, kavines, įstaigas. Visada yra smagu matyti žmonių, gavusių pačių mokinių rankomis nupieštą atviruką, šypsenas, išgirsti gražų, šiltą  padėkos žodį. Ypač laimingi būna garbaus amžiaus senjorai. 

 Gatvės akcijos metu vyresnių kasių mokiniai piešė plakatus, kuriuose  išsakė savo nuomonę, už ką myli mokyklą, kuo ji svarbi, kodėl joje verta mokytis, ko jau išmoko. Plakatai buvo iškabinti Tvirtovės gatvėje prie mokyklos paradinio įėjimo. Jie taip pat miesto visuomenei skleidė žinią apie mūsų mokyklą, parodė mūsų mokinių požiūrį į savo mokyklą. Po Gatvės akcijos savaitės šie plakatai ,,sugrįžo“  į mokyklos stendus.  Pradinių klasių mokiniai pirmąją akcijos dieną Tvirtovės gatvėje prie paradinio mokyklos įėjimo piešė ant šaligatvio  kreidelėmis savo mokyklą. 

 Dar vienas būdas pristatyti mokyklą, skleisti apie ją žinią- daina ir šokis. Visą savaitę per ilgąsias pertraukas mokyklos pievelėje mokiniai dainavo ir šoko. Pirmadienį dainavo specialiųjų klasių mokiniai su vadove Jūrate, antradienį  į dainingąją pertrauką pakvietė pradinių klasių mokiniai ir mokytoja Birutė, trečiadienį dainavo vyresnieji mokiniai su mokytoja Aiste, ketvirtadienį mokiniai šoko su šokio mokytoja Agne.  

Šios savaitės veiklos nebuvo betikslės. Mokiniai turėjo progą pamąstyti, ką jiems reiškia jų mokykla, kuo ji svarbi. Miesto visuomenė daugiau sužinojo apie mokyklą. Smagu buvo matyti prie mokyklos sustojusius praeivius ir besiklausančius mokinių atliekamų dainų, bežiūrinčius į smagiai šokančius  ar skaitančius mokinių piešinius ir plakatus. Juk mokykla - jos mokiniai, mokytojai, darbuotojai -  yra miesto bendruomenės dalis ir vieni apie kitus turime žinoti. 

Alytaus Dzūkijos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą