Piliakalnio progimnazijos mokytojų darbo stebėjimo vizitas Danijoje

lytaus Piliakalnio progimnazijos pradinių klasių mokytojos Daina Karkauskienė, Violeta Narvičienė, Rasa Urbanavičienė ir socialinė pedagogė Vilija Zenkevičienė, vykdydamos „Erasmus+" KA1 projektą „Tarptautiškumo tiltai", vyko į darbo stebėjimo vizitą Danijoje. Darbo patirties pedagogės sėmėsi iš „Firkløver" mokyklos darbo metodikos. Mokykla įsikūrusi, kaip vietiniai sako, raudonų stogų mieste Randerse. Joje mokosi specialiųjų poreikių mokiniai, kuriems diagnozuotas autizmas, aspergerio sindromas, dėmesio sutrikimas, hiperaktyvumas ir kitos diagnozės. Lankytoje mokykloje mokiniams užtikrintos puikios sąlygos mokytis, tobulinti savo gebėjimus, užsiimti aktyvia fizine ir menine veikla.

 

Vizito metu Piliakalnio progimnazijos pedagogės bendravo su mokyklos pedagogais ir vadovais. Projekto koordinatoriai supažindino su Danijoje esančiomis ugdymo(si) galimybėmis specialiųjų poreikių mokiniams, sudarė galimybes aplankyti penkias skirtingas ugdymo įstaigas, kuriose specialių poreikių mokiniai gali mokytis įvairiais amžiaus tarpsniais nuo mažumės iki pilnametystės ir dar vėliau.

Specialiųjų poreikių mokiniams Danijoje skiriamas ypatingas dėmesys. Nedidelėse mokinių grupėse dirba bent keturi pedagogai, mokiniams užtikrinamos puikios poilsio ir nusiraminimo erdvės, asmeniniai kampeliai, o ugdymas organizuojamas naudojant ir taikant įvairias metodines priemones, įvairią veiklą ir metodiką.

Džiaugiamės turėta puikia galimybe susipažinti su Danijos kolegų darbo metodais ir patobulinti kompetenciją bei įgyti naujų žinių.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą