Pasikrauti karjerai moksleivius kvietė verslo praktikai

Gegužės 22 d. per 200 Lazdijų rajono moksleivių sugūžėjo į Veisiejų kultūros centrą, kuriame vyko „Youth Empowered“  programos renginys. Rajono jaunimas  buvo kviečiamas klausytis pranešimų ir diskutuoti apie savęs pažinimą, rinkos dėsnius, verslų kūrimą bei karjeros pasirinkimus. Renginio dalyvius pasveikino Lazdijų rajono savivaldybės mero patarėjas Jonas Gudžiauskas.  Jis kvietė moksleivius pasinaudoti visomis galimybėmis  ir bendraujant su pranešėjais  bei verslo praktikais  sužinoti verslo kūrimo paslaptis. Linkėjo būti smalsiems ir drąsiai įgyvendinti savo idėjas ateityje.

Apie naująsias technologijas pranešimą moksleiviams skaitė Marius Vašega, vienos iš „Junior Achievement Lietuva“ mokomųjų bendrovių akcininkas, virš 10 metų dirbantis Europos Sąjungai, Europos komisijos atstovybėje Lietuvoje.  Jis papasakojo  kaip naujosios technologijos keičia visuomenės gyvenimą, darbus, verslo idėjas ir Lietuvos ekonomiką.

Žinomas atlikėjas, verslininkas, socialinių iniciatyvų autorius Jurgis Didžiulis mokiniams pravedė interaktyvų seminarą apie asmeninių įgūdžių ir visuomeniškumo svarbą šiandieniniame pasaulyje, rinkos pagrindus, savęs pažinimą bei skatino jaunimą išsigryninti ateities krypties pasirinkimus. J. Didžiulis mokinius kvietė atlikti praktinius pratimus ir džiugino savo atliekama muzika.  

Antroje seminaro dalyje Lazdijų rajono jaunimas triukšmingai pasitiko 10 verslo praktikų. Patirtimi pasidalinti atvyko Coca-cola HBC Varėnos gamyklos vadovas Tadas Nrankevičius, fragmentinės prekybos vadovas Rimas Židonis, logistikos meistriškumo vadovas Donatas Karsokas, viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė, teisės departamento vadovė Erika Jurevičiūtė, negazuotų gėrimų kategorijos marketingo vadovė Milda Degutienė Lietuvos „Junior Achievement“ vadovė Andželika Rusteikienė, „Versi Lietuva“ projektų vadovas Antanas Urbonas, „IT Solutions“ vadovas Robertas Ulinslas.  Verslo praktikai  pasidalino savo karjeros pasirinkimais, papasakojo kaip ir kodėl pasirinko būtent tokias profesijas, atsakė į jaunimui rūpimus klausimus. 

„Mokykloje galite klysti ir ruoštis realiam verslui bei karjerai. Šios klaidos beveik nieko nekainuoja, o įgyta patirtis vėliau bus nepaprastai svarbi kuriant realų verslą. Dirbdami su „Youth Empowered“ programa, norime parodyti, dar neatrastus kelius bei naujas galimybes“ – sakė A. Rusteikienė.  Ji džiaugėsi rajono moksleiviais ir mokytais bei rajono vadovais, kurie entuziastingai skatina jaunimo verslumą.

Lazdijų rajono savivaldybės administracija siekia skatinti jaunimo verslumą, remia ir finansuoja jaunimo verslumui ugdyti skirtus projektus.  skatindama socialinį verslą bendradarbiauja su „Junior Achievement Lietuva“ organizacija. Tai viena iš didžiausių pasaulyje nevyriausybinių organizacijų, sprendžianti pagrindines jaunų žmonių socialines ir ekonomines problemas, šviečiant ir suteikiant galimybę pakeisti jaunuolių  ateitį ir ekonominę sėkmę. Lazdijų rajono savivaldybės mokyklose jau prasidėjo verslumo mokymai, kurių metu moksleiviai mokomosiose verslo bendrovėse generuos idėjas ir su mokytojų pagalba kurs naujus produktus. Vėliau juos pristatys verslo idėjų mugėse, o susidomėję verslininkai turės galimybę nusipirkti sukurtus produktus ar bendrovės akcijas.

 Programa „Youth Empowered“ sėkmingai veikia Italijoje, Graikijoje, Austrijoje, Šveicarijoje bei dar 23-ose šalyse. Ši edukacinė programa skatina jaunimo verslumą per savęs pažinimą. Sekant Lietuvos startuolių pavyzdžiais, prisideda prie jaunimo nedarbingumo mažinimo. Seminarai vyksta visoje Lietuvoje, o šis sezonas paskutiniuoju renginiu užbaigtas Lazdijų rajone, Veisiejuose.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą