Švietimo įstaigų vadovams įteikti simboliniai 2018-2019 mokslo metų žemėlapiai

Artėjant naujiesiems mokslo metams Alytaus miesto savivaldybės švietimo bendruomenė tradiciškai susiburia renginyje, kurio metu pasidžiaugiama praėjusiais mokslo metais, nuveiktais darbais bei pasiektais rezultatais. Anksčiau vienoje iš Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigų vykdavo šventinė mokytojų sueiga, o šiemet pirmą kartą Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius švietimo biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovus, mokytojus ir specialistus pakvietė į šventinį forumą „Naujų mokslo metų veiklų kryptis – bendri siekiais, bendri darbai".

Alytaus Jotvingių gimnazijoje susibūrusią švietimo bendruomenę pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius. „Malonu matyti visus susirinkusius ir pasiruošusius naujiems iššūkiams. Linkiu susitelkti, būti vieningiems, padėti vieni kitiems. Gerų ir turiningų naujųjų mokslo metų," – naujuosius mokslo metus pasitinkantiems pedagogams linkėjo Alytaus miesto savivaldybės meras.

Susirinkusius pasveikino Alytaus Jotvingių gimnazijos direktorius Kęstutis Miliauskas, pedagogams linkėjęs įdomios veiklos, geros nuotaikos ir didelio atlyginimo.

Alytaus Likiškėlių progimnazijos direktorius Donatas Vasiliauskas kartu su šios mokyklos mokiniais švietimo bendruomenę pasveikino atlikdami dainą apie Alytų.

Švietimo įstaigų vadovus ir pedagogus pasveikino ir prieš vienerius metus Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriui pradėjusi vadovauti Rimvyda Ališauskienė. Anot jos, tie metai buvo įdomūs. „Teko daug ko patirti. Turėjau labai stiprų palaikymą, buvo ir patyčių," – neslėpė ji.

Kalbėdama apie švietimo bendruomenės pasiekimus Švietimo skyriaus vedėja pasidžiaugė rugpjūčio 28 d. Vilniuje, Fizinių ir technologinių mokslų centre, vykusios savivaldybių švietimo darbuotojų konferencijos metu, Švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės pranešime „Lietuvos švietimo būklė: 2018 –2019 mokslo metų pokyčiai geros mokyklos link" pateiktomis diagramomis, kuriose Alytaus miesto savivaldybės švietimo situacija užima teigiamas pozicijas. „Pagal 2014 –2017 m. brandos egzaminų rezultatus Alytaus miesto savivaldybė stabiliai pirmauja. Pagrindinio ugdymo pasiekimo patikrinimo rezultatų nuo 2014 m. stebime nuolatinę pažangą. Lietuvos švietimo sistemos būklės analizėje išskirti ir puikūs aukštos kvalifikacijos mokytojų darbo rezultatai," – Alytaus miesto pasiekimus švietimo srityje vardijo R. Ališauskienė.

Švietimo skyriaus vedėjos teigimu, tokie rezultatai – akivaizdus įrodymas, kad švietimo srityje dirbama labai gerai. „Tie, kurie sako, kad švietimo sistemoje yra netvarka, chaosas – klysta. Jeigu būtų chaosas, ar mes turėtume tokius rezultatus? Aišku, yra ką tobulinti, ką keisti," – teigė ji ir pridūrė, kad vis tik šiandien tarp Alytaus miesto švietimo darbuotojų vis dar trūksta glaudesnio bendradarbiavimo, susitarimų laikymosi, pagarbos ir pasitikėjimo.

Švietimo skyriaus vedėja R. Ališauskienė teigė šiandien kiekvienam švietimo įstaigos vadovui simboliškai įteikianti žemėlapį. Jis reikalingas tam, kad, anot jos, visa švietimo bendruomenė galėtų kryptingai žengti į naujuosius mokslo metus.

Forumo metu susirinkusieji buvo pakviesti dalyvauti idėjų mugėje „Bendro tikslo link" ir forumo teatre „Žvilgsnis iš šalies".

Švietimo biudžetinių ir viešųjų įstaigų vadovų, mokytojų ir specialistų šventinis forumas „Naujų mokslo veiklų kryptis – bendri siekiai, bendri tikslai" – projekto „Lyderių laikas 3" Alytaus miesto savivaldybės pokyčių komandos lyderystės renginys, skirtas švietimo įstaigų bendradarbiavimo ir bendriems tikslams nustatyti.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą