Butrimonių darželyje vyko renginys „Atšvaitas – mano draugas!“

Esant prastam orui bei išvykus iš namų tamsiu paros metu labai svarbu pasirūpinti savo bei artimųjų saugumu. Siekiant ugdyti atsakomybę už save nuo mažų dienų Butrimonių gimnazijos Butrimonių priešmokyklinio ugdymo skyriuje lankėsi Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnysis tyrėjas Donatas Katlauskas. Pareigūnas mažiesiems eismo dalyviams priminė pagrindines kelių eismo taisykles bei akcentavo, jog atšvaitų tikslas – kad tamsiu paros metu juos nešiojantys būtų saugūs kelyje.

Svarbu ne tik turėti atšvaitą, tačiau ir tinkamai jį nešioti: atšvaitą prie drabužių reikėtų pritvirtinti taip, kad jis būtų matomas iš visų pusių, pakabinamą atšvaitą, pervertą virvele, segtuku prisegame prie drabužių (pvz., kišenės), dešinėje pusėje, kad jis švytuotų žmogaus kelių aukštyje, o atšvaitą-juostelę lengvai uždedame ant drabužių rankovės (truputi aukščiau rankos riešo) ar kojos blauzdos srityje.

Policijos pareigūnas pagyrė mažuosius renginio dalyvius už aktyvumą bei teisingas žinias apie saugų elgesį kelyje bei primena, kad tėvai privalo pasirūpinti, kad jų nepilnamečiai vaikai turėtų ir segėtų atšvaitus ar dėvėtų drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

 

Butrimonių gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą