Nuotraukos autorius: Asociatyvios Lietuvos kariuomenės nuotraukos (aut. srž. sp. Ieva Budzeikaitė)

Brigados „Geležinis Vilkas“ padaliniuose paskelbtas mokomasis aliarmas: į gynybos pozicijas judės kovinė technika

 

 

Šiandien  didžioji dalis pratybose „Geležinis vilkas 2018“ dalyvausiančios karinės technikos vienetų pajudės iš Ruklos į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje. Vokietijos kariuomenės tankai „Leopard II“ ir kovos mašinos „Marder“, Belgijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Piranha“, Čekijos kariuomenės pėstininkų kovos mašinos „Pandur“, Nyderlandų – CV-90 – tai tik dalis technikos, kurią vairuotojai galės išvysti pro priekinį savo automobilių stiklą arba galinį vaizdo veidrodėlį.

 

Kovinė technika iš Ruklos judės Ukmergės kryptimi, vėliau ir autostrada Vilnius-Panevėžys, kuria važiuos iki Maišiagalos, o vėliau pasuks link Nemenčinės. Dalis technikos judės Utenos kryptimi, vėliau į Švenčionėlius ir Pabradės apylinkes.

 

Technikos kolonos bus lydimos Lietuvos kariuomenės Karo policijos konvojų. Lietuvos kariuomenė prašo eismo dalyvių ir miestų bei miestelių gyventojų maloniai būti dėmesingiems ir kantriems.

 

Iš pirmo žvilgsnio paprasta technikos persidislokavimo operacija reikalauja daug pastangų ir įvairaus derinimo, taip pat yra gyvybiškai svarbi, siekiant įgyvendinti karinio vieneto užduotis.

 

Pratybų „Geležinis vilkas 2018“ metu didžiausias dėmesys skiriamas treniruoti ir vertinti Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ priskirtų NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono gebėjimus planuoti bei vykdyti gynybą, sąveika atliekant bendras operacijas su sąjungininkais ir partneriais.

 

Pirmąją pratybų savaitę padaliniai treniruosis veikti su papildomai pratyboms priskirtais padaliniais, antrąją savaitę vyks kompleksinės lauko pratybos, kuriose vienetai treniruosis „pajėgos prieš pajėgas“ principu. Taip pat bus atliekamos kovinio šaudymo pratybos karinių poligonų šaudyklose.

 

Iš viso pratybose „Geležinis vilkas 2018“ dalyvaus apie 3,5 tūkst. karių iš 14 šalių. Be pratybas organizuojančių Lietuvos karių ir NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje tarnaujančių Vokietijos, Belgijos, Čekijos, Nyderlandų, Norvegijos ir Liuksemburgo karių, pratybose taip pat dalyvaus, Estijos, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Italijos, Kanados, Slovėnijos ir Ukrainos kariai.

 

Pratybos „Geležinis vilkas“ yra tarptautinės pratybos, skirtos įvertinti kiekvienos NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės rotacijos ir vieno iš Mechanizuotajai pėstininkų brigadai „Geležinis Vilkas“ pavaldžių Lietuvos batalionų pasirengimą planuoti ir vykdyti karines operacijas.

KAM Strateginės komunikacijos ir viešųjų ryšių departamento informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą