Elektroninės VMI paslaugos – patogu, greita ir paprasta

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad mokesčių administratorius sistemoje Mano VMI (https://www.vmi.lt/manovmi/) teikia elektronines paslaugas, aktualias tiek verslui, tiek gyventojams.

Tapti Mano VMI vartotoju yra naudinga kiekvienam. Aktualią informaciją ir paslaugas šioje sistemoje gali rasti įvairią veiklą vykdantys gyventojai. Pavyzdžiui, ūkininkai gali lengvai stebėti naujausią informaciją apie gazolių, skirtų naudoti žemės ūkyje, likučius. Gyventojai gali greitai ir paprastai įsigyti verslo liudijimą ar įregistruoti individualią veiklą pagal pažymą. Mano VMI taip pat pateikiama informacija apie nesumokėtus mokesčius, priskaičiuotus delspinigius, susidariusias mokesčių permokas. Šioje sistemoje tiek gyventojai, tiek juridiniai asmenys taip pat gali perduoti mokesčių administratoriui svarbius dokumentus.

Asmeninė Mano VMI paskyra – Mokesčių inspekcijos bei mokesčių mokėtojo bendravimo kanalas. Naudojantis Mano VMI galima užduoti klausimus, į kuriuos raštu atsakys mokesčių specialistai, o gyventojai ir įmonės sulaukia svarbių pranešimų ir kvietimų prisidėti prie VMI elektroninių paslaugų tobulinimo.

Naudotis elektroninėmis VMI paslaugomis galima ir išmaniuoju telefonu, tereikia į telefoną iš Google Play arba App Store parsisiųsti programėlę e.VMI.

Kauno regiono gyventojai aktyviai naudojasi sudaromomis galimybėmis reikiamas paslaugas gauti neišeinant iš namų. Pavyzdžiui, Kauno, Alytaus ir Marijampolės apskrityse 77 proc. verslo liudijimų įsigyjama ir 80 proc. individualios veiklos pažymų įregistruojama naudojantis Mano VMI sistema.

Visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

 

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą