Į mokyklas ir darželius vaikus bus galima registruoti elektroniniu būdu

Nuo šių metų vasario mėnesio į mokyklas ir darželius kitiems mokslo metams  tėveliai vaikus, tikimasi, galės registruoti elektroniniu būdu. Tai dar viena priemonė, mažinanti biurokratiją, taupanti tėvelių laiką ir užtikrinanti skaidrumą.

2018 m. pradžioje Alytaus miesto savivaldybė paskelbė centralizuoto vaikų priėmimo į Alytaus miesto savivaldybės švietimo įstaigas, ikimokyklinio, priešmokyklinio bendrojo ugdymo ir neformaliojo ugdymo grupes informacinės sistemos įsigijimo ir įdiegimo paslaugų viešuosius pirkimus. Šį konkursą laimėjo UAB „Labbis", paslaugą pasiūliusi suteikti už 45 tūkst. Eur.

Pagal Alytaus miesto savivaldybės ir viešuosius pirkimus laimėjusios UAB „Labbis" pasirašytą sutartį sistema turėjo pradėti veikti dar 2018 m. gruodžio mėnesį, tačiau ją įdiegti nėra taip paprasta. Šiame procese dalyvauja įvairios tarnybos ir registrai – Gyventojų registras, Mokinių registras, E. pristatymo sistema, Adresų registras, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos informacinė sistema. Su šiomis tarnybomis taip pat turi būti pasirašytos duomenų teikimo sutartys, o tai užtrunka. Dėl šių priežasčių sistemos diegimo darbus teko atidėti dar keliems mėnesiams.

Tad kol diegiama sistema, Alytaus miesto savivaldybėje vyksta mokymai, jų metu daugiau kaip 60  švietimo įstaigų darbuotojų mokosi su ja dirbti.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė tikisi, kad sistemos diegimo darbus pavyks baigti sausio mėnesį: „Tikėtina, kad vasario mėnesį ši sistema bus Alytaus miesto savivaldybės interneto portale. Kol sistema neveikia, Alytaus miesto švietimo įstaigos prašymus į mokyklas, darželius ar neformaliojo ugdymo įstaigas priima įprasta tvarka. Sistemai pradėjus veikti jau gautus prašymus į ją suves įstaigų darbuotojai. Tėvams tuo papildomai rūpintis nereikės."

Anot Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos, tie tėvai, kurie neturės galimybės pateikti prašymo internetu, galės  atvykti į įstaigą ir darbuotojas jiems padės į sistemą suvesti duomenis.

Mokinių priėmimas į Alytaus miesto savivaldybės bendrojo  ugdymo mokyklas šiemet vyks nuo balandžio 1 d. iki balandžio 30 d. Jeigu mokyklose bus laisvų vietų, mokiniai į jas bus priimami ir nurodytam priėmimo laikui pasibaigus.

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą