SAM parengė naujus reikalavimus mokyklų sporto salėms

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) parengė naujus reikalavimus mokyklų sporto salėms, praneša „Lietuvos žinios“.

Siūloma diferencijuoti sporto salių ir aikštelių įrengimo normatyvus, kad tokie patys reikalavimai nebūtų taikomi ir pradinėms mokykloms, ir gimnazijoms. Be to, siekiama nustatyti minimalų bendrą naujai įrengiamos sporto salės plotą.

Jei mokykla pradėtų vykdyti veiklą ne mokslo paskirties pastatuose ar patalpose, ji galėtų neįsirengti savos sporto aikštelės ir salės. Numatoma, kad specializuotus persirengimo kambarius, dušus ir tualetus būtų privalu įrengti mokyklose, vykdančiose pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas. Pradinių klasių mokiniams būtų galima organizuoti persirengimą prieš fizinio ugdymo pamokas ir po jų tose pačiose patalpose, kuriose jie ugdomi, tačiau būtų privaloma užtikrinti, kad berniukai ir mergaitės galėtų persirengti atskirai.

Siūloma atsisakyti nuostatos, kad mokyklose, vykdančiose pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, persirengimo kambariai, dušai, tualetai privalo būti įrengiami prie pat sporto salių. Be to, norima nustatyti minimalų vienam mokiniui persirengimo kambaryje privalomą užtikrinti plotą – ne mažiau kaip 1,3 kvadratinio metro.

BNS ir lrytas.lt informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą