Alytuje duris atvers pirmasis regioninis karjeros centras jaunimui – „Karjeras“

 

Jau šį penktadienį (balandžio 12 d.) 14 val. atidaromas pirmasis Lietuvoje regioninis karjeros centras jaunimui „Karjeras“. Nuo šiol po vienu stogu jaunas žmogus gaus visas reikalingas paslaugas karjeros valdymui – nuo individualių konsultacijų, informacijos apie praktikas ir savanorystę mieste iki verslumo skatinimo.
Toks karjeros centro modelis užsienio šalyse jau sėkmingai veikia. Po šio centro stogu susitiks specialistai, dirbantys su jaunimu ir besirūpinantys jų profesiniu orientavimu. Ligi šiol Lietuvoje tai vyko fragmentuotai, bet Užimtumo tarnyba, Jaunimo reikalų departamentas ir Alytaus miesto savivaldybė įrodys, kad bendradarbiaujant galima padėti jaunam žmogui pažinti savo kompetencijas, išbandyti profesiją arba net kurti verslą.
„Aš ir kolegė Dovilė labai džiaugiamės ir su nekantrumu laukiame „Karjero” starto, nes kol kas Lietuvoje tai vienintelis toks centras, kur po vienu stogu jaunas žmogus gaus visas karjeros valdymui reikalingas paslaugas. Džiugu ir tai, kad šis centras bus tarsi bendradarbiavimo platforma miesto bendruomenei – verslui, mokykloms, savivaldai ir kitiems. Taip pat norime akcentuoti, kad kurdamos šį centrą racionaliai įvertinome esančius resursus ir sukūrėme modelį jiems veikti kartu“,– viena iš „Karjero“ įkūrėjų, „Kurk Lietuvai“ dalyvių Akvilė Naginionytė.
Prieš atsirandant šiam centrui miesto gimnazijose karjeros patarėjos dirbo tik daliniu etatu. Todėl siekiant suaktyvinti šio centro veiklą Alytaus miesto savivaldybė karjeros patarėjoms skyrė pilno etato finansavimą. Moksleivis baigęs mokyklą, „Karjero“ pagalba jau žinos ką tiksliai toliau nori veikti, nes gerai pažinos save, savo gebėjimus ir kt.
„Miestui šio centro atidarymas yra ypatingai svarbus, nes Alytuje jaunimo nedarbo lygis yra didesnis nei vidutinis visoje Lietuvoje, įmonėms sunku rasti kvalifikuotų specialistų, jaunimui ne visuomet lengva atrasti savo kelią. Tikiuosi, kad tai bus centras, kuriame jaunimas gaus visus patarimus ir konsultacijas studijų ar profesiniais klausimais, o taip pat galės „pasimatuoti“ jį dominančią profesiją“,– teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.
Atidarymo dieną svečiuose apsilankys Algirdas Gataveckas – mylimas alytiškis, kuris pasidalins savo karjeros istorija ir atskleis, kodėl toks centras naudingas tiek miestui, tiek jaunimui, tiek jų tėvams.
Taip pat renginyje vyks diskusija apie efektyvaus profesinio orientavimo poreikį ir „Karjero“ atidarymą Alytuje. Diskusijoje dalyvaus Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė, UAB „Tankos“ direktorius Audrius Dailidonis, Alytaus visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ pirmininkė Žydrūnė Česonytė ir UAB „Geodėja“ direktorius Aurimas Bernatavičius.
Kviečiame visus ateiti į naujai įsikūrusį „Karjerą“ Jaunimo darbo centre (Vilniaus g. 21, Alytus) ir iš arti susipažinti su konsultantais bei veiklomis. „Karjere“ kasdien galės lankytis jaunimas nuo 14 iki 29 metų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą