Sugrįžtantis projektas „Kino knyga“ kviečia moksleivius dalyvauti kūrybinėse kino dirbtuvėse

 

Respublikinis edukacinis kino projektas „Kino knyga“ kviečia 9–12 klasių moksleivius dalyvauti konkurse „Kūrėjas“, kurio nugalėtojams bus skirtos vienkartinės stipendijos ir pakvietimas į kūrybines kino dirbtuves spalio 26–30 dienomis Vilniuje. Tai unikali galimybė susipažinti su kino srities profesionalais, išbandyti jėgas filmų kūrime bei atrasti bendraminčių.

Konkursui el. paštu cinebook@kinopavasaris.lt kviečiame teikti motyvacinį laišką ir kūrybinį darbą (rašto, dailės, video arba fotografijos), kuriuos vertins kompetentinga komisija. Laiškų ir darbų „Kino knygos“ rengėjai laukia iki spalio 18 d., nugalėtojai bus skelbiami spalio 20 d. Daugiau informacijos ir konkurso nuostatai https://kinopavasaris.lt/lt/kino-knyga

Jono Meko archyvai

Projektas „Kino knyga“, pasitelkęs neformalaus ugdymo metodus, siekia supažindinti moksleivius su autoriaus teisių politika ir vykdyti nelegalaus turinio vartojimo prevenciją. Pagrindinė šių metų kūrybinių dirbtuvių tema „Prisiminimai“ remiasi garsaus JAV gyvenusio lietuvių menininko Jono Meko dienoraščiais. Naudodami archyvinę eksperimentinio kino kūrėjo medžiagą, dalyviai nagrinės meno kūrinio apropriacijos (pasisavinimo) ribas, ugdys vizualinį raštingumą, kūrybines bei socialines kompetencijas.

Daugiau nei dešimtmetį vykstantis projektas jau įtikino vykdomos programos veiksmingumu: dirbtuvėse dalyvavusiems moksleiviams įsijautimas į kūrėjų vaidmenį padeda suprasti intelektinio turinio vertę, o kai kuriems – net atrasti ateities profesiją.

Praėjusių metų „Kino knygos“ jaunųjų kūrėjų darbai http://bit.do/fcmxz

Apie „Kino knygą“

Nuo 2007 m. „Kino knyga“ stengiasi propaguoti kitokį požiūrį į tradicinius mokymosi metodus, kurie plečia jaunimo kultūrinį patyrimą, įkvepia juos, o profesionalių teisininkų paskaitos apie intelektinę teisę keičia moksleivių požiūrį į kūrybą ir jos vartojimą. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, remia LATGA ir Vilniaus miesto savivaldybė. Projektą organizuoja VšĮ „Kino pavasaris“ ir UAB „Europos Kinas“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą