Putinų gimnazijoje prisiekė jaunieji šauliai

Ketverius metus jaunuosius šaulius ugdančioje Alytaus Putinų gimnazijoje lapkričio 20 d. vyko ugdymo dienos „Pažinti, patirti, grąžinti pasauliui ir sau", skirtos Lietuvos šaulių sąjungos įkūrimo 100-mečiui paminėti, renginiai.

Jų metu prisiekė jaunieji šauliai, o juos pasveikinti atvyko Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis, Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna, Lietuvos šaulių sąjungos karininko Antano Juozapavičiaus šaulių 1-osios rinktinės vadas Skirmantas Valatkevičius ir jo pavaduotojas Juozas Luckus, kiti garbūs svečiai.

„Noriu, kad šiandienos renginiai kaip vertybė nugultų jūsų širdyse ir kad išgirsti žodžiai būtų jūsų ateities vedliai. Gražios šventės ir rimtos priesaikos", - prieš pat priesaiką jaunuoliams linkėjo Alytaus Putinų gimnazijos direktorė Daiva Sabaliauskienė.

Jaunuosius šaulius sveikinęs Alytaus miesto savivaldybės meras N. Cesiulis prisipažino ir pats kažkada norėjęs būti šauliu, tačiau teigė pats nežinantis kodėl juo netapo. „Gal dėl to, kad mano draugai nebuvo šauliai ar man tiesiog trūko noro", - svarstė miesto vadovas. Tačiau, pasak mero, jam teko būti savanoriu ir tuo jis labai didžiuojasi. Jauniesiems šauliams miesto vadovas linkėjo būti patriotiškiems ir ginti mūsų šalį.

Jaunuolius taip pat sveikino Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas. „Svarbu, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos šaulių sąjungos, Lietuvos mokyklų pastangos būtų nukreiptos į pagrindinį tikslą – ugdyti mylintį savo tėvynę ir pilietiškai aktyvų žmogų ", - akcentavo jis.

Renginio metu Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Gintaras Koryzna aktyviausiems jauniesiems šauliams įteikė padėkos raštus ir pasidalijo mintimis apie patriotiškumo ir tautiškumo svarbą.

Ne vieną muzikinę dovaną susirinkusiems dovanojo Alytaus Putinų gimnazijos mokiniai. Šventiniam renginiui pasibaigus susirinkusieji buvo pakviesti paragauti kareiviškos košės.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą