Alytaus rajono pedagogai rengiasi nuotoliniam mokymui

Švietimo, mokslo ir sporto ministrui išleidus įsakymą dėl ugdymo proceso organizavimo nuotoliniu būdu, Alytaus rajono pedagogų prašoma grįžti iš mokamų atostogų ir pasirengti nuotoliniam mokymui.

„Nuo ateinančio pirmadienio paprašiau pedagogų grįžti į darbą ir rengtis mokymui per nuotolį“, – šiandien vykusiame pasitarime su rajono švietimo įstaigų vadovais kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Pasak direktorių, nuotolinis mokymas be mokytojo apsilankymo gimnazijoje sunkiai įmanomas. „Visa metodinė mokymo medžiaga, vadovėliai ir kitos priemonės yra mokykloje. Nerealu mokytojui ją visą parsinešti į namus“, – sakė Butrimonių gimnazijos direktorius Valdas Valvonis.

„Pirmadienį, susirinkę į mokyklą, apsitarsime ir spręsime dėl techninių nuotolinio mokymo galimybių“, – kalbėjo Miroslavo gimnazijos direktorė Sonata Gražulienė.

Pasak gimnazijų direktorių, gali kilti problemų, nes ne visi mokiniai turi kompiuterius, interneto ryšį, stringa programos. Neaiškumo kyla ir dėl mokinių atsiskaitymo – ar nebus taip, kad užduočių atsakymus kopijuos iš interneto?


„Manau, kad apie 30 proc. mokinių bus sudėtinga mokyti nuotoliniu būdu. Yra tokių, kurie klasėje nesimoko, o ką kalbėti apie nuotolinį“, – sakė Krokialaukio gimnazijos direktorė Idalija Šukevičienė.

Apie nuotolinio mokymo iššūkius kalbėjusi Simno specialiosios mokyklos direktorė Janina Žeimienė klausė, kaip reikės dirbti su specialiųjų poreikių vaikais.

Į daugumą klausimų turėtų padėti atsakyti Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokytojai. Jie dirba, kad pasiruoštų nuotoliam mokymui, kurio modelio iki šio penktadienio tikisi sulaukti savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Žemaitis.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą