Alytus ruošiasi nuotoliniam ugdymo procesui

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimu nuo kovo 30 d. Alytuje, kaip ir visoje šalyje, ikimokyklinis, priešmokyklinis, pradinis, pagrindinis, vidurinis ugdymas, formalusis profesinis mokymas ir aukštojo mokslo studijos turės būti vykdomos nuotoliniu būdu, o nemokamą maitinimą gaunančių mokinių tėvams bus pradėti dalinti maisto daviniai. 

Šiuo metu visos Alytaus miesto švietimo įstaigos intensyviai ruošiasi šiems švietimo sistemos pokyčiams, o kaip juos sekasi įgyvendinti, sužinosime kitą savaitę.
Visos mokyklos ir gimnazijos jau yra pasirinkusios nuotoliniam mokymui planuojamas naudoti platformas – dauguma jų rinksis „Tamo“, „Eduka“, EMA, ZOOM, „Office 365“. Ugdymo procesui bus pasitelkti kompiuteriai – juos visiems nuotoliniu būdu besimokantiems šalies mokiniams žada nupirkti ar išnuomoti Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.
Nuo pirmadienio pamokos dėl karantino namuose kol kas atostogaujantiems mokiniams prasidės įprastu metu – 8 val. Kol kas jos vyks tokia pat tvarka, kokia ir buvo numatyta mokinių pamokų tvarkaraščiuose. Nuotoliniu būdu vienu metu mokysis visa klasė. Atsižvelgiant į mokinių poreikius, ugdymo procesas vėliau bus koreguojamas.
„Dėl pandemijos, apėmusios visą pasaulį, visi turime prisitaikyti, ribotis, izoliuotis, saugotis ir tokiu būdu bandyti suvaldyti situaciją. Turime beveik visų gyvenimo sričių iššūkį, taigi ir ugdymo procesas keliamas į nuotolinę erdvę. Greitai turime išmokti ar patobulėti IT žinias, nes laiko pasiruošti nėra daug. Žinau, kad alytiškiai pedagogai yra kūrybiški, pažangūs, profesionalūs ir atsidavę savo darbui, todėl su šiuo laikinu pasikeitimu susitvarkysime“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.
Nuo kovo 30 d. Alytaus miesto bendrojo ugdymo mokyklose ir lopšeliuose-darželiuose mokiniams, ugdomiems pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, bus tęsiamas nemokamas maitinimas, tėvams išduodant maisto davinius, skirtus maitinti ne mokykloje. Šiuos davinius sudarys pieno produktai (varškė, jogurtas, sūrio lazdelės, sviestas, grietinė), mėsos gaminiai (kiaulienos kumpis, dešrelės), kruopos, makaronai, kiaušiniai, konservuoti žirneliai ir kt.
„Atsižvelgiant į situaciją, nemokamo maitinimo teikimo paslauga užtikrinama, tik įgyja kitokią formą. Kviečiu būti solidariems, į laikinus nepatogumus žiūrėti atlaidžiai, o patiems būti atsakingiems ir rūpintis vieni kitais. Maisto daviniai bus suruošti ir išduoti saugiai“, – ragina mero pavaduotoja J. Šukevičienė.
Alytaus miesto savivaldybė administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas šiandien raštu kreipėsi į švietimo įstaigų vadovus, rekomenduodamas pasirūpinti, kad ikimokyklinio amžiaus vaikams, kurių tėvai atleisti nuo dienos maitinimo mokesčio, priešmokyklinio amžiaus vaikams ir bendrojo ugdymo mokyklų mokiniams, kuriems skirtas nemokamas maitinimas, kuo skubiau būtų suruošti 14 dienų (neskaitant savaitgalių) maisto daviniai ir būtų organizuotas saugus jų išdavimas. Švietimo įstaigų vadovams taip pat rekomenduota sudaryti 3 asmenų komisijas – jos turėtų perduoti maisto davinius mokinių tėvams (teisėtiems mokinių atstovams) pagal iš anksto sudarytą ir su jais suderintą grafiką.
Maisto daviniai bus išduodami saugiai. Prie centrinių švietimo įstaigos durų bus pastatytas stalelis, ant jo bus padedami maisto produktų paketai. Atvykusio pasiimti maisto davinio asmens tapatybė bus patikrinama nuotoliniu būdu – parodant asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą per durų stiklą, o vardas ir pavardė bus įtraukti į maisto davinių išdavimo sąrašą.
Maisto davinius išduodantys asmenys turės dėvėti apsaugines kaukes, mūvėti pirštines, turėti dezinfekcinio skysčio ir vengti tiesioginio kontakto su atsiimančiaisiais maisto produktus asmenimis, laikytis saugaus 2 metrų atstumo. Išdalijusi maisto davinius, komisija turės surašyti maisto davinių perdavimo mokinių tėvams (teisėtiems mokinių atstovams) aktą.
„Laikykimės visų nurodymų, šiuo metu informacija pasiekiama įvairiausiais kanalais, sekite spaudą. Saugokime vieni kitus, likime namuose, kad galėtume vėl susitikti. Būkite sveiki“, – mokytojams, mokiniams ir visiems alytiškiams linki mero pavaduotoja J. Šukevičienė.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą