Nauja finansinė priemonė atpigins skolinimosi kaštus

Rugpjūtį startuos nauja finansinė priemonė ūkio subjektams, dėl koronaviruso protrūkio susidūrusiems su apyvartinio kapitalo trūkumu. Jai skirta 40 mln. eurų.

Susitarimą dėl skatinamosios finansinės priemonės „Paskolos ūkio subjektų, veikiančių žemės ūkio ir žuvininkystės produktų gamybos, perdirbimo ir prekybos srityse, likvidumui užtikrinti COVID-19 ligos protrūkio laikotarpiu“ įgyvendinimo pasirašė Žemės ūkio ministerija su UAB Žemės ūkio paskolų garantijų fondu.

Pagrindinis finansinės priemonės tikslas yra padėti žemės ūkio ir žuvininkystės produktų gamybos, perdirbimo ir prekybos srityse veikiantiems ūkio subjektams, susidūrusiems su apyvartinio kapitalo trūkumu, gauti finansavimą paskolų forma, kad būtų užtikrintas veiklos tęstinumas.

Ši priemonė užtikrins finansinių paslaugų prieinamumą, pagerins ūkio subjektų finansavimo gavimo sąlygas, atpigins skolinimosi kaštus bei padės išlaikyti verslo stabilumą.

Paskolos bus teikiamos vadovaujantis 2020 m. kovo 19 d. Europos Komisijos komunikatu „Laikinoji valstybės pagalbos priemonių, skirtų ekonomikai remti reaguojant į dabartinį COVID-19 ligos protrūkį, sistema“.

Paskolų sutartys su paskolų gavėjais bus pasirašomos ir paskolos išmokamos iki 2020 m. gruodžio 31 d. Jos bus teikiamos ne ilgesniam kaip 36 mėnesių laikotarpiui. Paskolos suma vienam paskolos gavėjui negalės viršyti 1 mln. eurų. Vienam paskolos gavėjui galės būti suteikiama tik viena paskola.

Rugpjūčio pirmąją savaitę UAB Žemės ūkio paskolų garantijų fondas pradės finansų tarpininkų finansinei priemonei įgyvendinti atranką, o paskolos bus teikiamos nuo rugpjūčio mėn. vidurio.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą