Nuotraukos autorius: M.Patašiaus nuotr.

Finansų ministras turi gerą žinią pensininkams, prastą – slepiantiems mokesčius

Finansų ministras Vilius Šapoka „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ žadėjo, kad kitą savaitę visuomenei pristatoma pensijų reformą, išspręs visus konfliktus ir problemas.

Jo teigimu, dabartinės įtampos, ir prie Prezidentūros šiandien rengiamas mitingas dėl didesnių pensijų, yra praeities klaidų padarinys. „Natūralu, kad kyla įtampos. Manau, kad prieš daugelį metų, kai reforma buvo padaryta, buvo padaryta esminė klaida. Antroji pensijų pakopa turėjo padėti spręsti kartų konfliktą, bet šiuo atveju jį tik pagilino ir tapo tų įtampų priežastimi. Manau, kad kitą savaitę pristatoma pensijų reforma, viską turėtų išspręsti“, – sakė finansų ministras. Jis nenorėjo atskleisti reformos detalių, bet pasakė, kad ateityje pensiją kaupiantys asmenys turės daugiau lėšų, o tie kurie to nedaro, turės tenkintis pensija iš Sodros. „Manau, kad tas pasiūlymas ir reforma konfliktą išspręs. Tie žmonės, kurie šiuo metu kaupia ateičiai, tiek dabartiniai pensininkai bus patenkinti“, – sakė V.Šapoka.

Ministras taip pat prasitarė, kad planuojama sumažinti mokestinę naštą dirbantiesiems. Jo teigimu, biudžetiniai parametrai dėl reformos nenukentės. „Darome reformas ne tam, kad kažkas nukentėtų. Bet tam, kad padėtume pamatus ateičiai“, – „Žinių radijo“ eteryje sakė jis.

Jis taip pat pasakojo, kad naujoji reforma mažins šešėlį. „Tokį planą pristatysime, kad būti šešėlyje tiesiog neapsimokės“, – teigė jis.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą