Prekybos alkoholiniais gėrimais lauko sąlygomis naujienos

Nuo 2018 m. sausio 1 d. įsigaliojusi Alkoholio kontrolės įstatymo (toliau – įstatymas) redakcija numato, kad ūkio subjektai, prekiaujantys alkoholiniais gėrimais stacionariosiose viešojo maitinimo vietose, gali aptarnauti pirkėjus lauko sąlygomis ne didesniu kaip 40 metrų atstumu nuo stacionariosios viešojo maitinimo vietos įrengtose aptarnavimo vietose (zonose) be papildomos licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas parengė rekomendacijas (http://ntakd.lrv.lt/lt/naujienos/prekybos-alkoholiniais-gerimais-lauko-salygomis-naujienos) dėl šios įstatymo nuostatos taikymo. Parengtoje atmintinėje pateikiama informacija apie tai, ką turi atlikti ūkio subjektai, norėdami pasinaudoti tokia teise, kaip siūloma matuoti 40 metrų atstumą bei kokie kiti reikalavimai taikomi vykdant prekybą lauko sąlygomis.

Primename, kad ūkio subjektai, norintys prekiauti viešojoje vietoje, turi kreiptis į Alytaus rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos skyrių ir gauti leidimą (/index.php?866099477). Vykdant prekybos veiklą privačioje teritorijoje, dėl leidimo kreiptis nereikia.

 

Parengta pagal Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informaciją

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą