Kokybiškų šeimos santykių garantas – laisvalaikis pramogaujant drauge

 

Antradienį, gegužės 15-ąją, visame pasaulyje minima Tarptautinė šeimos diena. Šią dieną visuomenė raginama atsigręžti į savo šeimos narius, apdovanojant juos dėmesiu ir drauge praleidžiant laisvalaikį. Šeimos psichologės Giedrės Gutautės-Klimienės teigimu, drauge pramogaujant praleistas laikas stiprina šeiminius ryšius ir gerina šeimos narių tarpusavio santykius.

 Pramogavimas kartu stiprina ryšius

 Šeimos psichologės G. Gutautės-Klimienės teigimu, siekiant užtikrinti gerus santykius ir stiprinti tarpusavio ryšius, labai svarbu, kad šeima reguliariai praleistų laiko drauge – užsiimtų bendromis veiklomis, įgytų bendrų patirčių. „Tai svarbu ne tik porai – vyrui ir žmonai, bet ir vaikams, kurie turėtų praleisti laiko ir su abiem tėvais iškart, ir atskirai su mama ir tėčiu. Jei drauge praleisto laiko pritrūksta, šeimos nariai ima tolti vienas nuo kito. Bendras laikas būtinas, norint užtikrinti saugumo jausmą, artimus saitus“, – sako psichologė.

 

Pasak specialistės, ypač svarbu, kad drauge šeima laiką leistų ne tik namuose, kur netrūksta kasdienių reikalų ir rūpesčių, bet ir drauge užsiimtu laisvalaikiu – skirtų laiko bendroms pramogoms.

 

„Pramogos – labai svarbus laikas šeimai. Daugelio mūsų gyvenimuose didžiąją laiko dalį atima pareigos, ne išimtis – ir santykiai šeimoje. Pavyzdžiui, tėvai dažnai spaudžia vaikus mokytis, daug laiko atima buities rūpesčiai. Tačiau šeimos gyvenimas negali virsti vien pareigomis – būtinos ir teigiamos, smagios emocijos, leidžiančios kartu atsipalaiduoti, džiaugtis. Skirtingos pramogos, išvykos, nuotykiai pakrauna šeimos narius teigiamomis emocijomis, kuria teigiamą šeimos narių santykį“, – aiškina psichologė.

 

Kad kiekvienai šeimai būtina kuo daugiau laiko praleisti drauge, neabejoja ir prekybos tinklo „Maxima“ komercijos vadovė Vilma Drulienė. Todėl siekdama prisidėti prie Lietuvos šeimų gerovės, priminti apie laiko drauge svarbą, „Maxima“ dar vasario mėnesį paskelbė akciją „Maxipramogos“, kurios metu kone kiekvienam pirkėjui dovanoja nuolaidas pasirinktoms šeimyninėms pramogoms.

 

„Įvertinę klientų prioritetus – pastebėję, kad dauguma stinga ir trokšta daugiau laiko bei pramogų su šeima – nusprendėme patenkinti jų poreikius: praturtinti savo klientų laisvalaikį. Nors „Maxipramogos“ tetrunka vos tris mėnesius, galime sakyti, kad klientų lūkesčius akcija patenkina su kaupu – žmonės noriai lepinasi skirtingomis pramogomis drauge su šeimos nariais“, – sako V. Drulienė

 

Konkretaus laiko kiekio, kurį šeima turėtų praleisti drauge pramogaudama, pasak G. Gutautės-Klimienės, įvardinti neįmanoma – kiekvienos šeimos atvejis individualus: „Svarbiausia yra ne laikas, o jausmas, kad šeimoje yra ir laikas pareigoms, ir laikas poilsiui – pramogoms, kuriomis mėgaujamės. Šiuo atveju gana tiesiog aiškaus ritmo: padirbome – pailsėjome.“

 

Lietuvių prioritetas – pramogų parkai

 

Svarstydami, kam tiksliai panaudoti sukauptus nuolaidas žyminčius kuponus, prekybos tinklo „Maxima“ klientai gali rinktis net iš kelių dešimčių šeimoms skirtų pramogų, organizuojamų visoje Lietuvoje. Komercijos vadovės V. Drulienės teigimu, dabartiniai akcijos duomenys rodo, kad labiausiai šeimos geidžia apsilankyti skirtinguose pramogų parkuose.

 

„Pati populiariausia pramoga, į kurią kol kas pasinėrė daugiausia mūsų pirkėjų, yra apsilankymas visai šeimai skirtame pramogų parke, – sako V. Drulienė. – Didelio populiarumo sulaukia ir kiti bendras pramogas šeimai siūlantys laisvalaikio centrai, kaip SPA ir vandens parkai“, – sako V. Drulienė.

 

Pagal akcijos „Maxipramogos“ taisykles, iki birželio 11 d. bet kurioje parduotuvėje „Maxima“ apsipirkę pirkėjai, išleidę 5 eurus, kasoje gauna po vieną 2 eurų vertės kuponą pasirinktos šeimyninės pramogos nuolaidai apmokėti. Už 10 išleistų eurų pirkėjas gauna 2 kuponus, už 15 eurų – tris ir taip toliau: kuo daugiau akcijos kuponų pirkėjai surinks, tuo didesnę nuolaidą pasirinktai šeimyninei pramogai gaus.

Norint panaudoti surinktus kuponus – išmainyti juos į nuolaidą pramogai – pirkėjams reikia apsilankyti interneto svetainėje www.maxipramogos.lt. Čia galima pasirinkti patinkančią pramogą ir datą, kada su šeima norima pramogauti, taip pat suvesti kuponų kodus nuolaidai gauti, ir apmokėti likusią sumos dalį.

Iš viso akcijos „Maxipramogos“ metu prekybos tinklas „Maxima“ bendradarbiauja su 30 įvairias pramogas net 60-yje Lietuvos vietų tiekiančių partnerių. Siūlomos pramogos – labai įvairios, atrinktos galvojant ne tik apie geografinį klientų paplitimą po visą Lietuvą, bet ir apie skirtingus klientų pomėgius. Tai ir čiuožinėjimas ledo arenoje, ir boulingas, kinas, taip pat apsilankymas sporto klube, nuotykių ar vandens pramogų parke, skrydis oro balionu, skirtingos SPA procedūros ar nakvynės viešbučiuose ir kitos.

Didžiausia galima nuolaida vienam pramogos bilietui yra 76 procentai. Nuolaidos dydis gali keistis priklausomai nuo pasirinktos pramogos, dienos bei laisvalaikio ir pramogų vietos prieinamumo.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą