Pagerėjo atliekų surinkimas iš Alytaus rajono sodininkų bendrijų


Šiuo metu sodus pamėgę alytiškiai gali kiek lengviau atsipūsti. Jų namų prieigos gerokai švaresnės, o ir patiems nebetenka sukti galvų, kur išmesti susikaupusias šiukšles, kai konteineriuose nebėra joms vietos.
UAB „VSA“ po kartu su savivaldybe rasto sprendimo į sodininkų gyvenvietes užsuka maždaug du kartus dažniau nei tai darė anksčiau – grafikas sudaromas pagal poreikį.
„Tik išvežimo dažnumu galėjome suvaldyti situaciją. Konteinerių skaičiaus didinimas negelbėtų šiuo atveju. O daugiau kartų vežėjai važiuoja todėl, kad padvigubinome mokestį. Buvo 11 eurų per metus už sodo namelį, dabar 22 eurai. Kito kelio ir nebuvo, o gyventojai supranta, jog norint didesnės tvarkos tenka daugiau mokėti. Tai priėmus tokius sprendimus, situacija pagerėjo“, - kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Mantas Ludavičius.
Iš viso UAB „VSA“ Alytaus rajone paslaugas teikia 19-kai sodininkų bendrijų. Alytiškiai savo užmiesčio namuose mėgsta lankytis tiek vasarą, tiek ir šaltuoju metų laiku. Kai kurie gyvena nuolat.
„Norime priminti, kad labai svarbu rūšiuoti. Žaliosios atliekos galėtų tapti puikiu kompostu, bet jos dažniausiai keliauja į mišrių atliekų konteinerius. Galime nesunkiai pasiekti, jog perdirbamomis atliekomis perpildytų konteinerių būtų gerokai mažiau arba jų iš viso neliktų, o tada galėtų sumažėti ir mokesčiai“, - teigė UAB „VSA“ vadybininkas Alytaus rajonui Mantas Pajarskis.
Žaliąsias bei stambiagabarites atliekas nemokamai galima priduoti į Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrą, kur jos bus perdirbtos. Centro adresas Karjero g. 2, Takniškių k., Alovės sen., Alytaus r. Darbo laikas: I-IV 8.00 – 17.00, V 8.00 – 15.45, Pietų pertrauka: 12.00 - 12.45.
Šiuo metu bendrovė aptarnauja Vilniaus, Kėdainių, Ukmergės, Varėnos, Šalčininkų, Širvintų, Kaišiadorių ir Alytaus raj. gyventojus.

„VSA“ informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą