Nuotraukos autorius: V.Ščiavinskas

Lietuviški trumpavaisiai agurkai – jau lentynose, kaina neprilygsta lenkiškiems

Jau tampa įprasta, kad su pavasariu į Lietuvos parduotuvių lentynas atkeliauja ir pirmieji lietuviški trumpavaisiai agurkai. Pasak prekybininkų, trumpavaisiai agurkai traukia šviežių daržovių išsiilgusius pirkėjus – pirmosios šviežio derliaus daržovės neabejotinai visada yra laukiamiausia sezono naujiena.

Tai jau antras iš eilės sezonas, kai lietuviai ankstyvą pavasarį gali džiaugtis lietuviškais trumpavaisiais agurkais, o salotomis bei ilgavaisiais agurkais – ištisus metus.

Lietuviškas daržoves auginančios didžiausios šalies šiltnamių bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila sako, kad tokiai ankstyvai pasiūlai užtikrinti kasmet prireikia uolaus darbo ir modernių technologijų.

„Modernizavę šiltnamius, įgijome galimybę lietuviškus agurkus bei salotas auginti ištisus metus. Trumpavaisių agurkų derlius, kaip žinia, prasideda ankstyvą pavasarį, tačiau tokiu metu juos užauginti nėra lengva, derlingumas nebūna didelis. Tam įtaką daro šalti orai ir saulės trūkumas. Tačiau šiųmetis užaugintas derlius yra kokybiškas: agurkai sodrios spalvos, taisyklingos formos ir duriančiais spygliukais. Tai trys požymiai, įrodantys, kad agurkai iš pirmo šviežio daržovių derliaus“, – sako K. Montvila.

„Savo pirkėjams visada siekime pasiūlyti didžiausią lietuviškų daržovių asortimentą ištisus metus. Tokios galimybės dar prieš porą metų dėl klimato buvo ribotos, tačiau šiandien bendradarbiaudami su moderniausiais šiltnamiais Lietuvoje, tęsiame pirkėjams duotą pažadą ankstyvą pavasarį pasiūlyti pirmojo daržovių derliaus.

Be to, pirkdami šiuos šviežius trumpavaisius agurkus pirkėjai į savo AČIŪ korteles susigrąžins 10 proc. nuo jų kainos, nes šias daržoves įtraukiame į „Lietuva, ačiū!“ kampaniją“, – teigia „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Keliomis savaitėmis vėliau prekyboje pasirodę lietuviški agurkai – pigesni už pirmąjį lenkiškų agurkų derlių. Bendrovės „Kietaviškių gausa“ verslo plėtros vadovas K. Montvila atvirauja, kad nors pirmasis derlius ir nėra labai gausus, lietuviškų agurkų kainos kur kas mažesnės, nei lenkiško derliaus.

„Natūralu, jog pirmieji pavasario agurkai yra brangesni nei vėlyvą pavasarį ar vasarą auginami agurkai. Tačiau net ir įvertinus visas sąlygas, lietuviškų agurkų kaina nesieks lenkiškų agurkų, kuriuos galima buvo rasti šalies turguose“, – tvirtina K. Montvila.

„Maximos“ komercijos vadovė V. Drulienė tvirtina, kad pirmųjų šviežių agurkų kainos bus prieinamos pirkėjams – 0,5 kg fasuota trumpavaisių agurkų pakuotė kainuos 2,99 eur.

Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ didžiosiose „XXX“ formato parduotuvėse švieži lietuviški trumpavaisiai agurkai pirkėjus pasieks dar prieš šį savaitgalį. Vėliau jų atsiras ir „XX“ formato parduotuvėse.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą