Nuotraukos autorius: A.Bružinskaitė

Senojoje Varėnoje įsukto verslo sėkmė patiems sumanytojams atėmė žadą

Restoranų verslas šiandien nieko nebestebina, o tokių verslininkų apstu. Tačiau tik ne tada, kai toks verslas pradedamas Varėnoje. Du varėniškiai, Dmitrijus Krupovičius ir Giedrius Keršys, surizikavo ir prieš tris metus Senojoje Varėnoje atidarė pirmąją piceriją visame mieste. Ją pavadino „Fortūna“.

Du draugai dirbo greitosios pagalbos vairuotojais, tačiau jų netenkinantis atlyginimas, kuris tuo metu siekė minimalų, juos privertė svarstyti apie kitus pajamų šaltinius. Taip jiedu sugalvojo kitokią greitąją pagalbą – tiekti greitą maistą gimtajame krašte, kuriame iki šiol panašių dalykų nebuvo.

Naujovė Varėnoje – maistas į namus

Viskas prasidėjo nuo to, kad Giedrius užsiminė kolegai, jog Alytuje pilstomas „Vilniaus alus“, o tokio Varėnoje nėra. „Druskininkuose draugas turėjo „Vilniaus alaus“ parduotuvėlę, aš jam paskambinau, o jis sako: „Žinokit, ir aš čia ruošiuosi atsidaryti, ieškau patalpų“. Pasitarėm su Giedriumi, kad jis čia visus pažįsta, neverta bandyti“, – sakė D.Krupovičius.

Po metų tas pats draugas paskambino, pasiūlė įsigyti jo atidarytą parduotuvę. Verslininkai pasiūlymą priėmė, tačiau sugalvojo kitą idėją – įsigytose patalpose gaminti užkandžius prie alaus. Iš pradžių vyrai svarstė apie dešrainius, sumuštinius, greitai paruošiamą karštą maistą, tačiau greitai gimė idėja kepti picas. „Galvoje buvo įstrigusi Vilniuje matyta picerija, o besikalbėdami su Giedriumi supratome, kad Varėnoje nėra maisto, kurį pristatytų į namus. Pradėjome klausinėti žmonių, susiradome vieną merginą, kuri kažkada dirbo picerijoje. Ji mums padėjo su receptais, taip ir pradėjome“, – pasakojo D.Krupovičius. Verslininkai, grybais ir uogomis turtingame krašte, piceriją atidarė pirmieji, tačiau maža to – pirmieji pradėjo maistą pristatinėti į namus. „Konkurentai pamatė, kad mums gerai sekasi, tad išgirdome kalbų, kad jie irgi nori pradėti pristatymą į namus. Tačiau tai nėra taip paprasta“, – sakė D.Krupovičius. Tiesa, picerija gali pasiūlyti ir kitokių valgių, o įkūrėjų teigimu, meniu įvairovė priklauso nuo to, ko nori jų klientai. Picas vos spėjo kepti Atsidarius picerijai vyrai ėmė skaičiuoti, kiek per dieną reikia parduoti picų, kad verslas atsipirktų. Dmitrijus svarstė apie dvidešimt picų per dieną. Šiandien parduodamų picų nebeskaičiuoja – jų kiekis daug didesnis, nei verslininkai planavo iš pradžių. „Atidarėme piceriją tik pabandymui, tačiau apstulbome. Paskambinome draugams, kvietėme paragauti, draugai kvietė savo draugus. Pirmomis dienomis dar tik mokėmės kepti, net ir atidarymo oficialaus nespėjome surengti, nes reikėjo pradėti prekybą. Visi norėjo picų“, – sakė G.Keršys. Picų kainos čia patrauklios ir vilioja lankytojus: didelės, šeimyninės picos kaina svyruoja nuo 5 iki 8 eurų. „Mums niekas nepadėjo, – nei savivaldybė, nei bankai. Buvome tik pradedantys, o bankas iš mūsų reikalavo rodyti pelną, kurio tada dar neturėjome. Padėjo draugai, pažįstami, artimieji. Oficialių paskolų nebuvo, viskas tik iš draugų. Investicijos buvo tokios, kad skaičiavome dešimtimis tūkstančių. Net pametėme skaičius“, – prisiminimais dalijosi G.Keršys.

Antroji picerija ir nauji verslo užmojai

Po metų jie sėkmingai atsidarė ir antrąją piceriją, kurią įkurdino Varėnos sporto centro patalpose. Šiandien su „Dzūkų gurmanų“ įmonę įkūrusiais Dmitrijumi ir Giedriumi ranka rankon darbuojasi 24 žmonės. „Varėnoje surasti atsakingą, darbštų darbuotoją, labai sudėtinga“, – atviravo D.Krupovičius. Nepaisant to, verslas klesti, o vaikinų planuose sukasi ir naujos verslo idėjos – pradėti elektrinių paspirtukų nuomą. Verslininkų nuomone, gera infrastruktūra pasižyminti Varėna tam puikiai tiktų. Be to, šie darbštūs dzūkai savo sėkme nesipuikuoja, kuklūs, klestinčio picų verslo įkūrėjai prisideda ir prie socialinės rūpybos – prieš Kalėdas daugiavaikes šeimas vaišina savo keptomis picomis.

Akvilė Bružinskaitė

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą