Nuotraukos autorius: M.Patašius

Automobilių pardavėjams – lemiamas smūgis: pokyčiai Ukrainoje išbaidys paskutinius pirkėjus

Ukrainiečiai jau senokai nebežiūri į senus automobilius Lietuvoje, tačiau dabar gali ir visiškai pasitraukti. Nuo rugpjūčio 22 dienos, Ukrainoje įsigaliojo naujos sankcijos už neperegistruotas transporto priemones. Tai gali būti rimtas smūgis ne vienam naudotų mašinų prekyba užsiimančiam lietuviui. Kiek anksčiau Ukrainos ministrų kabinetas skelbė, kad baudas numatančio įstatymo įsigaliojimas bus atidėtis trims mėnesiams. Visgi šalies Valstybinė mokesčių tarnyba patvirtino, kad nuo ketvirtadienio sankcijos tikrai gali būti taikomos.

Gresia didžiulės baudos

Tai reiškia, kad policijos pareigūnai gali stabdyti automobilius su lietuviškais, lenkiškais, vengriškai ar kitos šalies numeriais ir jų savininkams skirti baudas, pranešė portalas segodnya.ua. Skelbiama, kad už neperregistruotą automobilį, kuris Ukrainoje eksploatuojama nuo 10 iki 20 dienų skiriama 17 tūkst. grivinų (613 eurų) bauda.

Jei transporto priemonė įvežta ankčiau nei prieš 20, tačiau dar nepraleido šalyje 30 dienų, skiriama 85 tūkst. grivinų (3 tūkst. eurų) bauda. Daugiau nei prieš 30 dienų į šalį įvežtas ir neperregistruotas automobilis savininkui užtraukia didžiulę net 170 tūkst. grivinų (6100 eurų) baudą. Taip pat vietoje baudos gali būti konfiskuota transporto priemonė.

Tikisi, kad išsisuks

Atidėti naujojo įstatymo įsigaliojimą buvo žadėjęs ir prezidentas Volodymyras Zelenskis. Visgi paaiškėjo, kad tokią galią turi tik Aukščiausioji Rada, o ši rinksis tik rugpjūčio 29 dieną. Ukrainos gatvės vis dar pilnos automobilių su užsienietiškais, taip pat ir lietuviškais numeriais. Įsigaliojęs naujasis įstatymas gąsdina piliečius, tačiau ne visi linkę pulti į paniką. Socialiniuose tinkluose žmonės pastebėjo, kad policijos pareigūnai neturi muitinės duomenų, negali žinoti, kiek laiko automobilis jau važinėja šalyje, todėl negali skirti ir baudų. Vietos žiniasklaida taip pat pažymėjo, kad nors teisę tai daryti policija turi, dar neaišku, ar ja pasinaudos.

lrytas.lt informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą