Nuotraukos autorius: A.Kapočius

Pensijas senjorams neš tik viena įmonė – taip nusprendė Vyriausybė

Pensijas iki 2026 m. pristatys „Lietuvos paštas“. Tokį sprendimą Vyriausybė patvirtino per trečiadienį vykusį Vyriausybės posėdį.

Siekia palengvinti pensijų išnešiojimo procesą

„Sodrai“ paskelbus konkursą dėl pensijų išnešiojimo ir paaiškėjus konkurso nugalėtojams, užtrunka adresų perdavimo procedūra, dėl kurios vėluoja pensijos – tai priežastis, dėl kurios nuspręsta, kad iki 2026 m. pensijas išnešios valstybės įmonė „Lietuvos paštas“.

Pensijų išnešiojimą perleidus „Lietuvos paštui“ nesklandumų dėl vėluojančių pensijų, kurios kyla dėl išnešiojimo problemos, neturėtų būti. Šiuo metu daliai Lietuvos senjorų pensijas į namus pristato ne Lietuvos pašto darbuotojai, o „Sodros“ konkursus laimėjusios įmonės. Pasak ministerijos, jei pensijas pristatytų tik Lietuvos paštas, reikėtų beveik 1 mln. eurų daugiau nei mokama dabar. Kol tęsis sudarytos ir galiojančios sutartys su kitais pensijų išnešiojimo paslaugas teikiančiais subjektais, pensijos bus išnešiojamos šiuo metu galiojančia tvarka. Kai šios sutartys baigsis, pensijų išnešiojimą perims „Lietuvos paštas“. Pensijas į namus gauna apie 200 tūkst. asmenų. Jų pristatymui iš „Sodros“ biudžeto pernai skirta apie 7,5 mln. eurų.

Viktorija Rimaitė 

lrytas.lt informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą