Parduotuvės vadovė: savo darbuotojais didžiuojuosi kaip niekada

Per pastarąsias savaites prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės pasikeitė neatpažįstamai: nuo pertvarkytų kasų su organinio stiklo sienelėmis, kurios atskyrė kasininkus nuo pirkėjų, iki reguliuojamo apsipirkti ateinančio žmonių srauto. Pasikeitė ir parduotuvės darbuotojų kasdienė rutina. Sostinėje esančios „Maxima Bazė“ vadovė Jūratė Jakutienė pripažįsta, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu nėra lengva, tačiau savo komanda didžiuojasi kaip niekada.
„Tądien, kai įsigaliojo karantinas, į darbą ėjau su mintim, kaip man reikės visus darbuotojus motyvuoti, o dalį galbūt net įtikinti likti kasose. Ir žinote ką? Nebuvo nė vieno darbuotojo, kuris būtų pasakęs, kad neis į darbą, ar ieškotų priežasčių nedirbti. Savo darbuotojais džiaugiuosi visada, bet šiuo metu galiu drąsiai pasakyti, kad juos vertinu 100 balų!“, – nuoširdžiai džiaugėsi „Maxima Bazė“ direktorė J. Jakutienė.
Prekybos versle ji – jau 34 metai, ir tikina, kad dabartinės situacijos negali sulyginti su jokia savo patirtimi. „Daugelis mūsų dar žino, kas yra deficitas, ir yra pirkę iš po prekystalio, bet, ačiū dievui, dabar parduotuvėse maisto turime daug ir įvairaus – pirkėjams nieko netrūksta.
Kita vertus, viliuosi, kad ši situacija leis visiems kiek kitaip pažvelgti į prekybos centrų darbuotojus ir atsiras daugiau pagarbos tiems, kurie kasdien eina į darbą tam, kad kiti turėtų ką pasidėti ant stalo“, – sako J.Jakutienė.
Šiuo metu prekybos tinklo „Maxima“ pagrindinis prioritetas – darbuotojų ir pirkėjų saugumas. Pirmąją karantino savaitę operatyviai visoje Lietuvoje esančiose „Maximos“ parduotuvėse buvo įrengtos organinio stiklo pertvaros, kurios leido atskirti kasininkus nuo pirkėjų, o siekiant išlaikyti saugų daugiau nei 1 metro atstumą tarp žmonių, prie kasų ir vitrinų ant žemės sužymėtos informacinės juostos. Savitarnos kasų ir apsaugos darbuotojai, kurie reguliuoja į parduotuvę ateinančių žmonių srautus, dėvi specialius apsauginius skydelius, o kiti darbuotojai – apsaugines kaukes.
„Visose patalpose yra dezinfekciniai skysčiai, juos turi kiekviena kasininkė, o salės darbuotojai buteliukus su skysčiu prisikabina prie diržo. Nuolat dezinfekuojamos visos rankenos, pirkinių vežimėliai ir krepšeliai, kasos ir kiti paviršiai. Darbuotojus raginame ir pirkėjams priminti saugumo reikalavimus, perspėti, kad nesibūriuotų, išlaikytų saugų atstumą. Jeigu kokiame skyriuje yra daugiau žmonių, salės darbuotojų prašome luktelėti, kol jie išsiskirstys, ir tik tuomet krauti prekes“, – pažymėjo „Maxima Bazė“ direktorė J. Jakutienė.
Ji atskleidžia, kad šiuo laikotarpiu stengiasi su savo darbuotojais kaip įmanoma daugiau ir kuo atviriau kalbėtis. „Tai yra žmonės, kurie iš esmės stovi tose pačiose gretose su gelbėjančiais Lietuvą. Jie nenumeta, nepabėga ir nesako „mes negalime, sukitės kaip išmanote“, – komandos atsidavimu džiaugėsi ji. – Nuoširdžiai žinau, kad geriausiai padeda kalbėjimas ir atvirumas. Su darbuotojais kasdien rengiame susirinkimus, dalinuosi visomis naujienomis, išklausau jų norus ir baimes, kalbu apie būsimus planus, apie veiksmus vienu ar kitu atveju – šioje situacijoje svarbiausia išsaugoti tarpusavio pasitikėjimą“.
Parduotuvės vadovė džiaugėsi, kad įmonė yra aprūpinusi savo darbuotojus įvairiomis apsaugos priemonėmis, tačiau labai prašoma ir žmonių, kad jie atėję apsipirkti į parduotuvę elgtųsi atsakingai ir sąmoningai. „Laikykimės visų rekomendacijų, saugokime save, saugokite mūsų darbuotojus“, – prašo „Maxima Bazė“ direktorė J. Jakutienė.
Karantino laikotarpiu rekomenduojama ėjimą į parduotuvę patikėti vienam šeimos nariui ir stengtis planuoti pirkinius, kad būtų išvengta bereikalingo vaikščiojimo. Šiuo metu yra ribojamas klientų srautas pagal parduotuvės plotą, kad 1 žmogui tektų 20 kv. metrų, todėl būkime kantrūs, jeigu tektų lukterėti.
Pirkėjai parduotuvėse prieš imant į rankas krepšelius ir vežimėlius raginami dezinfekuoti rankas ir naudoti vienkartines pirštines. Šias priemones galima rasti kiekvienoje „Maximos“ parduotuvėje. Taip pat pirkėjų prašoma, kur įmanoma, naudotis savitarnos kasomis, atsiskaityti bankinėmis kortelėmis. Atsiskaitant grynaisiais pinigais, juos prašoma dėti ant tam skirtos lėkštutės, o ne į kasos darbuotojo rankas.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą