„Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ dalyvių skaičius pasiekė lubas: startuos daugiau nei 120 ekipažų

Jau gegužės 13-14 dienomis Lazdijuose bus surengtos „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ varžybos, kurios taps pirmuoju sezono etapu Lietuvos automobilių Ralio sprinto bei Mini ralio čempionatams. Registraciją pabaigę ir preliminarią dalyvių starto tvarką paskelbę organizatoriai „Marimotors Racing“ praneša, kad šiemet ekipažų skaičius yra rekordinis ir pranoko pernykštį.

Šiais metais „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ varžybos sulaukė dar didesnio ažiotažo nei pernai. Jei 2021-aisiais prie starto stojo 116-a duetų, tai šiemet organizatoriai patvirtino 124-ių ekipažų paraiškas. Tai maksimalus skaičius, kurį gali priimti varžybų rengėjai. Lietuvos automobilių ralio sprinto čempionato įskaitose pasirodys 51, o Mini ralio čempionato – dar 73 ekipažai.

„Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ pritraukė ir Lietuvos ralio čempionato dalyvius. Čia startuos tokie lenktynininkai kaip Ramūnas Čapkauskas, Justas Tamašauskas, Eugenijus Sladkevičius, Aurimas Eidžiūnas, Egidijus Valeiša. Visiems šiems pilotams tai puiki proga pasitreniruoti prieš pirmąjį, išvažiuojamąjį Lietuvos ralio čempionato etapą, įvyksiantį Lenkijoje. Varžybos viename vaizdingiausių Lietuvos regionų susidomėjimo sulaukė ir iš kaimynų. Lazdijuose pasirodys keletas ekipažų iš Lenkijos. Būtent vienas iš šios šalies atstovų Mariusz Sobotka greičio ruožais skries „Škoda Fabia R5“ automobiliu.

„Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ organizatoriai tvirtina, kad šiais metais dalyviams jie paserviruos ir naujus bei dar nematytus, ir jau praeityje naudotus, bet apsuktus greičio ruožus ar jų atkarpas.

„Šįkart įdomi pati varžybų schema. Ralyje bus trys sekcijos. Pirmoje sekcijoje startuos tik Ralio sprinto dalyviai. Juos iškart nukreipsime į ilgiausius, maždaug aštuonių kilometrų greičio ruožus, važiuojamus po du kartus. Po pirmosios sekcijos ir „regrupingo“ prie Ralio sprinto dalyvių jau prisijungs ir Mini ralio čempionato ekipažai, prasidės dar šeši greičio ruožai, važiuojami po vieną kartą“, - sakė vienas iš varžybų organizatorių Ronaldas Rutkauskas.

Greičio ruožų žemėlapius paskelbę organizatoriai tvirtina, kad žiūrovai tikrai turės iš ko rinktis, mat prie daugelio greičio ruožų bus įmanoma privažiuoti šalutiniais keliais. Tiems, kurie nuspręs į greičio ruožus nevažiuoti, veiksmo netrūks Lazdijų miesto parke. Čia vyks ne tik oficialus renginio atidarymas ir uždarymas, bet ir bus įkurta dalyvių serviso zona, vyks „regrupingas“, todėl Lazdijų miesto parke veiksmo apstu bus bet kuriuo šeštadienio metu.

Šeštadienį „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ varžybas vainikuos ralio vakaras, kuris prasidės 19.30 val. Jo metu vyks prizininkų ir nugalėtojų apdovanojimo ceremonija bei koncertas, kurio metu pasirodys ukrainiečių grupė „TaRuta“ bei visiems puikiai pažįstami „Du Donatai“.

Ralio organizatoriai jau atvėrė visą informacijos aruodą. „Gravel Fest Rally – Lazdijai 2022“ ralio gidą, dalyvių sąrašą, jų starto tvarką, greičio ruožų žemėlapius ir kitą aktualią informaciją galite rasti oficialiame varžybų interneto puslapyje www.gravelfestrally.lt.

lazdijai.lt inf

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą