Atrask įdomias Vidzgirio botaninio draustinio vietas kartu su #walk15

Alytuje daug žaliųjų erdvių – parkų, skverų, ežerėlių pakrančių ir kitų jaukių miesto vietų. Miesto pakraštyje esantis 452 ha Vidzgirio miškas 1960 metais paskelbtas botaniniu draustiniu. Jame gyventojai mėgsta leisti laisvalaikį, o nuo šiol susipažinti su jame augančiais retais bei saugomais augalais, įdomiai vadinamais gyvūnais ar tiesiog pasivaikščioti bus galima naudojantis ir #walk15 programėle.

Vaikščiodami taku galėsite ne tik grožėtis gražiausiomis Alytaus vietovėmis,  daugiau sužinoti apie skirtingus take sutinkamus objektus, bet ir susipažinti su didžiausiu Lietuvoje skroblynu, Tritonų bala, Radžiūnų piliakalniu ir kitomis vietomis.

Trasą sudaro 12 100 žingsnių, t. y. 9  km. Kiekvienas trasos objektas turi savo aprašymą lietuvių ir anglų kalbomis, tad laisvai keliauti šiuo maršrutu galės ir svečiai iš užsienio.
Šiame take taip pat rasite 7 atokvėpio  vietas ir 29 informatyvius stendus. 

Tai jau ne pirmasis kartu su #walk15 sukurtas maršrutas. Prieš keletą metų sukurta ir Alytaus meilės istorijas pasakojantis maršrutas. 

Tikėtina, kad kiekvienas, įveikęs  šias maršruto trasas, dar labiau pamils Alytų.

#walk15 yra nemokama mobilioji programėlė, ją įsidiegę savo telefone, galėsite kaupti žingsnius ir už tam tikrą sukauptą jų kiekį iškeisti juos į nuolaidas daiktams ar paslaugoms. 
Plačiau https://walk15.lt/

Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą